Poklady evropské divočiny, Travelfocus 3/2013

V právě vycházejícím čísle časopisu Travelfocus si můžete přečíst několik tipů na fotografování zvířat v Evropě. Stručně jsem přiblížil několik lokalit, kde zvířata i během velmi krátké návštěvy opravdu vyfotografujete. V rozsáhlém článku postupně představím ostrov Texel a Runde, jezero Hornborga, Bavorský les, Gran Paradiso, rezervaci Camargue, oboru u Kodaně a souostroví Špicberky.

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
21. 12. 2013 , kategorie: akce, média
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(5 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

ako pači sa mi tato stranka a rad na nu chodim...mate tu dobre članky..len niekedy mam pocit ze nafotite fotky v obore a napišete nadpis DIVOČINA...co to vobec nie je spravne ..ako tento clanok...a ak ste nafotili jeleniu ruju v čechach..určite nie som sam kto by si rad pozrel tie fotky..mohli by ste ich sem nahodit ....prajem vela stastia a dobre svetlo
jozef: Děkuji za rozbor, pokud nevíte co fotografuji, je lepší si raději nechat analýzu pro sebe. K těm jelenům, říji jsem v posledních pěti letech fotil jak na Šumavě, tak v Lužických horách a do obory jsem kvůli tomu opravdu nemusel. To ale nebylo náplní článku.
taka mensia rada..skuste niekedy nafotit ozajstnu jeleniu ruju v ozastnej divocine..bude to mat ovela vačsiu cenu ako fotit v nejakej obore v Dansku..potom tie ceny za najlepsieho fotografa divokej prirody uz budete mat zasluzene.. :-)
ale inak mate cit na fotenie..viete fotit a su pekne tie vase fotky..naozaj..len prosim..netvrdte o sebe ze ste wildfotograf..to s tym nemate nic spolocneho..bez urazky. :D ...
divočiny?...vy asi neviete co znamena pojem divocina..nehanbyte o sebe tvrdit že ste fotograf divociny a pritom fotite zver v obore...naozajstny fotograf divokej prirody nie je len fotografom ale aj milovnikom prirody, robi pravidelny monitoring divokej zveri vo VOLNEJ PRIRODE, a ked idete fotit srnky v čechach tak ich ani neviete odfotit a musite fotit z auta...ale hlavne ze vyhravate suťaže o najlepsieho wildfotografa..to je traps..tie ceny nemaju ziadnu cenu...ale inak mate cit na fotenie