Naše příroda - fotografická soutěž 2012

Moc rád bych všechny fotografy přírody pozval k účasti ve fotografické soutěži, kterou pořádá časopis Naše příroda. Přihlásit se můžete do kategorií Volně žijící zvířata, Makro - rostliny, Makro - živočichové a Krajina a panoramata. Přestože mě předcházející ročník velmi slušnou úroveň, potěší mě, když budu mít s kolegy z čeho vybírat. Vzhledem k tomu, že jsem čerstvě v redakční radě časopisu, budu rád i za každý tip na zajímavé téma pro články.

Ježek obecný (Erinaceus europaeus) Ježek obecný (Erinaceus europaeus) West European Hedgehog, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 200mm f/2.8 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 260 mm, stativ Gitzo, Clona: 4.5, Doba expozice: 1/300 s, ISO: 800, Kompenzace expozice: -2/3, Blesk: Ano, Vytvořeno: 13. listopadu 2010 11:30:06, zvíře v lidské péči, Herálec, Vysočina (Česko)

Fotografická soutěž 2012

V letošním roce je tu pro Vás opět fotografická soutěž časopisu Naše příroda, do které můžete posílat své snímky z české či slovenské přírody. Tentokrát jsme pro Vás nachystali 4 kategorie:


1) Volně žijící zvířata

2) Makro - rostliny

3) Makro - živočichové

4) Krajina a panoramata


Snímky vkládejte opět přes webové stránky www.nasepriroda.cz. Přihlaste se pod svým loginem (pokud jste registrovaný uživatel) nebo nejdříve proveďte novou registraci. Po přihlášení do systému zvolte "Moje snímky" a následně se přihlašte do Vámi vybrané kategorie.

Do každé kategorie můžete vkládat maximálně 5 snímků na dané téma. Velikost jednotlivých snímků je max. 5 MB (formát JPG). Fotografie musí být v tiskové kvalitě, náhledové fotografie a výřezy malých rozměrů budou ze soutěže vyřazeny. Vítězové všech kategorií se mohou opět těšit na hodnotné ceny od partnerů fotosoutěže.

Zde můžete vidět umístění snímků předchozí fotosoutěže 2010

V případě účastníka mladšího 18 let je nutno uvést kontakt na zákonného zástupce. Každý autor dává účastí v soutěži souhlas s bezplatným publikováním v časopise Naše příroda, na webových stránkách, sociální síti Facebook a k využití fotografie k propagačním účelům časopisu Naše příroda (propagační předměty, kalendáře, pexesa apod.). Výhru v této fotografické soutěži nelze nijak vymáhat. Časopis nenese žádnou odpovědnost za ztrátu dat. Soutěžní snímky vyhodnotí porota sestavená z renomovaných fotografů a odborníků na přírodu.

Uzávěrka fotosoutěže je 14. října 2012.


Ceny pro vítěze:


1. místo - věcná cena v hodnotě 2500 Kč (www.fotopomucky.cz)


fotopomucky

 

2. místo - roční předplatné časopisu FotoVideo(www.ifotovideo.cz)

Fotovideo

 

3. místo - roční předplatné časopisu Vesmír(www.vesmir.cz)

vesmir

 

Nejlepší snímky soutěže roku 2010 :


KATEGORIE ZVÍŘATA - 1. Súboj myšiakov / Ing. Lubor Čačko


KATEGORIE ROSTLINY - 1. Vyvolávání slunce / Jakub Kokeš


KATEGORIE PANORAMATA - 1. Zimne kralovstvo / Lukáš Ondroušek


KATEGORIE MAKRO - 1. Na vyhliadke / Ondrej Pakan


KATEGORIE FOTOSERIÁL - 1. Výtvory přírody / Ing. Antonín Havlát

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
10. 02. 2012 , kategorie: akce, novinky
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(3 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Tom:
Hmmm ... tak nic
Tom
Jak to prosím funguje? Já se tam přihlásil, nahrál foto, ale nikde ho tam nemůžu najít a nejde mi tam najít ani galerie ostatních soutěžních fotek pro rok 2012
Ahoj Ondřeji, rád se opět letos zúčastním, /3. misto v kat. zvířata předminulém roce mně udělalo velkou radost/ , poslal jsem Ti do emailu nějaké tipy na nějaký ten článek do časopisu, srdečně zdraví Vraťa