Výstava Tropickou přírodou, Academic, Roztoky

Před pár hodinami jsem s vydatnou pomocí galeristky Veroniky Souralové rozvěsil fotografie zvířat z tropů latinské Ameriky. Další zastávkou putovní a neustále v drobnostech pozměňované výstavy je hotel a kongresové centrum Academic v Roztokách u Prahy, které najdete přímo v centru na Tyršově náměstí. Výstava potrvá do konce listopadu a její součástí bude 4.11.2013 beseda s autorem.

 

Na výstavě jsou prezentovány fotografie, které jsem pořídil při svých cestách za fotografováním zvířat v tropech Střední a Jižní Ameriky v minulých letech. Fotografie velikosti 40x60cm byly zhotoveny v profesionální laboratoři Thalia Picta osvitem digitálních dat technologií Océ LightJet na chemicky zpracovaný fotografický papír. Snímky jsou ochráněny laminací a jsou nalepeny na desky Kappa (5mm), které byly zarámovány do matného černém rámu Nielsen.

Autor: Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropickou přírodou, aneb obrazy ze světa zvířat
Termín: 3. října - 30. listopadu 2013
Cena vystaveného fotografického obrazu: 2000,- Kč
Místo konání: hotel a kongresové centrum Academic, Tyršovo náměstí 2222, Rozotoky u Prahy
Vernisáž: nekoná se
Besada a autorem: 4. listopadu 2013 (pondělí), 19:00 hodin
Otevírací doba: nepřetržitě, přes recepci hotelu, krátce do druhého patra
Další informace: mapa
Odkaz: Kongresový hotel Academic


Vzhledem k tomu, že raději trávím volný čas fotografováním než hledáním volných výstavních prostor, potěší mě, když se mi v případě zájmu o výstavu ozvete.

Souvisejí odkazy

Nabídka fotografických obrazů
Realizované výstavy, nabídka výstav
Fotografická dokumentace výstavy (Auto Base, Praha)

 


Kajman yacaré (Caiman yacare) Kajman yacaré (Caiman yacare) Yacare Caiman, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 650 mm, fotografováno z ruky, Clona: 10, Doba expozice: 1/400 s, ISO: 1600, Kompenzace expozice: +1/3, Blesk: Ne, 12. září 2011 17:07:57, Rio Negro, Pantanal (Brazílie) Ara hyacintový (Anodorhynchus hyacinthinus) Ara hyacintový (Anodorhynchus hyacinthinus) Hyacinth Macaw, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM + TC Canon 1.4x, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 700 mm, fotografováno z ruky, Clona: 8.0, Doba expozice: 1/500 s, ISO: 500, Kompenzace expozice: -1/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 11. září 2011 6:47:06, Barranco Alto, Pantanal (Brazílie)

Kapybara mokřadní (Hydrochoerus hydrochaeris) Kapybara mokřadní (Hydrochoerus hydrochaeris) Capybara, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 700 mm, fotografováno z ruky, Clona: 8.0, Doba expozice: 1/200 s, ISO: 200, Kompenzace expozice: +2/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 15. září 2011 17:23:38, Barranco Alto, Pantanal (Brazílie) 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
02. 10. 2013 , kategorie: akce, výstavy
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(0 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář