Fotografické workshopy 2013

S blížícím se koncem roku a po realizování části letošních podzimních workshopů jsem byl tázán, zda snad už nemám nějakou představu o fotografických kurzech a workshopech v roce 2013. Představu mám, i když pevná data ze mě ještě nedostanete. Na to se okolo plánování točí ještě příliš proměnných. I tak nabídku poodkryji, vybrané akce si může již nyní rezervovat.

První sluneční paprsky na Křížovém vrchu První sluneční paprsky na Křížovém vrchu Křížový vrch, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 100 mm, stativ Gitzo, Clona: 14, Doba expozice: 1/40 s, ISO: 100, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ne, Vytvořeno: 21. srpna 2010 6:08:52, NP České Švýcarsko (Česko)
Březen 2013 – Fotografický workshop Dravci a sovy na Vysočině
Tradiční osvědčená akce, která bude mít po čtyřech letech svou již čtrnáctou reprízu. Během víkendu budou mít účastníci opět výjimečnou možnost fotografovat ochočené a dokonale vedené dravce a sovy v přírodních podmínkách. Aranžovaná fotografie zvířat má svá specifika, na která na která bych rád během víkendu upozornil. Akce je vhodná pro začínající fotografy divoký zvířat. Součástí workshopu jsou osvědčené a průběžně zdokonalované přednášky. (informace)

Termín: 8. - 10. března 2013, cena 4500,- Kč


Duben 2013 – Fotografický workshop Fotografování zvířat v ZOO Lešná (Zlín)
Po projeveném zájmu rozšiřuji své lektorské aktivity v ZOO na Moravu. Jednodenní workshop v ZOO je pro mě ze všech akcí nejnáročnější, protože právě zde se nejvíce setkávám i s úplnými začátečníky. Fotografování zvířat má několik zásad, které jsou podobně platné pro ZOO i pro zvířata divoká a je poměrně nesnadné toto předat během sedmi hodin. Obtížně mohu hodnotit sám sebe, ale myslím, že se mi to obvykle daří (informace)

Termín: 20. dubna 2013, cena 1900,- Kč


Duben 2013 – Fotografický workshop Fotografování zvířat v ZOO Praha
Jednodenní akce pořádaná v pražské zoologické zahradě obvykle dvakrát ročně, častokrát ve velmi sychravých podmínkách. Především proto, abychom měli na fotografování prostor. V letních měsících se mi účastníci v davu ztrácí. Specifika viz výše (bude upřesněno)

Termín: 21. dubna 2013, cena 1900,- Kč


Květen 2013 – Fotografický workshop Květy rostlin

Novinka pro rok 2013. Protože několik fotografů zaujala galerie snímků rostlin a projevili zájem o fotografování, uvažuji o společném výletě za evropskými orchidejemi. Akce bude třídenní a situována do Bílých Karpat a částečně na Slovensko. Fotografování květů není úplně snadné, jak se na první pohled může zdát. Během třídenního workshopu v menší skupině představím postupy, které se mi v terénu osvědčily (bude upřesněno)

Termín: 9-12. května 2013, cena 5600,- Kč


Říjen 2013 – Fotografický workshop Podzimní krajina Českého Švýcarska
I přes mé obavy velmi kladně přijímaná akce bude mít již své čtvrté pokračování. S fotografováním je spojeno mnoho specifických činností, a jak jsem se nyní v říjnu přesvědčil, pro většinu účastníků jsou často zcela nemyslitelné. Budu rád, když si několik šikovných fotografických návyků do budoucna opět někdo odveze i příští rok (informace)

Termín: 18. - 20. října 2013, cena 4500,- Kč


Listopad 2013 – Fotografický workshop Dravci a sovy na Vysočině

Tradiční osvědčená akce. Během víkendu budou mít účastníci opět výjimečnou možnost fotografovat ochočené a dokonale vedené dravce a sovy v přírodních podmínkách. Aranžovaná fotografie zvířat má svá specifika, na která na která bych rád během víkendu upozornil. Akce je vhodná pro začínající fotografy divoký zvířat. Součástí workshopu jsou osvědčené a průběžně zdokonalované přednášky (informace)

Termín: 15. -17. listopadu 2013, cena 4500,- Kč


Může se stát nečekané
Protože fotografův rok je velmi nepředvídatelný, může se stát, že vše bude malinko jinak. Na rok 2014 pak připravuji několik překvapení, včetně dvou cest opravdu hodně daleko.

Současně s výše popsaným aktuálně ladím termíny nově víkendového Makroworkshopu pro KRNAP který v případě vhodných podmínek rozšíříme i o krajinářskou fotografii.


Budu rád, pokud mi vaše představy napíšete, napíšu si vás na seznam, a jak akce bude, oslovím vás přednostně. Ostatně tak, jako už to někteří účastníci dobře znají.

 

Dárkový poukaz

Protože se nám velmi rychle blíží Vánoce nabízím zakoupení Dárkového poukazu na fotografický workshop. Již nyní tedy můžete darovat Fotografický workshop Dravci a sovy (březen 2013), Fotografický workshop Podzimní krajina Českého Švýcarska (říjen 2013), každý v ceně 4500 Kč. V příapdě jednodenní akce pak můžu nabídnout Fotografování v ZOO Praha nebo Zlín (duben 2013) za 1900 Kč.

  

 

Související odkazy
Fotografické workshopy na Naturephoto.cz, reportáže
Aktuální nabídka fotografických wokrshopů
Realizovaná fotografické workshopy v letech 2006 - 2012

 


 

Sova pálená (Tyto alba) Sova pálená (Tyto alba) Barn Owl, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 500 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/200 s, ISO: 1250, Kompenzace expozice: -1, Blesk: Ne, Vytvořeno: 21. srpna 2010 16:40:22, zvíře v lidské péči, NP České Švýcarsko (Česko)  Veverka obecná (Sciurus vulgaris) Veverka obecná (Sciurus vulgaris) Red squirrel, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 500 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/100 s, ISO: 640, Kompenzace expozice: +2/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 10. ledna 2010 9:20:19, Mladá Boleslav (Česko) Jestřáb lesní (Accipiter gentilis) Jestřáb lesní (Accipiter gentilis) Goshawk, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 500 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.0, Doba expozice: 1/80 s, ISO: 1600, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ne, Vytvořeno: 14. listopadu 2010 9:04:28, zvíře v lidské péči, Herálec, Vysočina (Česko) Člunozobec africký (Balaeniceps rex) Člunozobec africký (Balaeniceps rex) Shoebill, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 200mm f/2.8 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 280 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.0, Doba expozice: 1/250 s, ISO: 320, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ne, Vytvořeno: 5. března 2011 13:47:48, ZOO Praha - Troja (Česko)

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
25. 11. 2012 , kategorie: akce, workshopy
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(4 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Neplanujete nejaky workshop v Kanade? Zajimavy by byl kombinace Banff NP + Kananaskis (Alberta u Calgary) s Yellowstone NP ci Watertoon-Glacier NP.
Erik: Na těch obecně známých místech je to děsná komerce se spoustou lidí, zatím mě to neláká. V budoucnu si na Aljašce najdu třeba jiná místa.
Dárkové poukazy na termíny letos v lednu a březnu mi připomněli krásnou scénku s Felixem Holzmanem. Na včera už nechci, jen dnes a zítra :-).
Pán Prosický, neplánuje cestu na Aljašku fotografovať medvede na ťahu lososov?