Fotografický kurz: Fotografování zvířat v ZOO

Rád bych zájemce o fotografování zvířat pozval na fotografický kurz zaměřený na fotografovaní zvířat v ZOO. Ve spolupráci se Školou klasické a digitální fotografie Fotoinstitut.cz můžete v pražské ZOO pod mým vedením získat základní návyky a neocenitelné rady pro fotografování zvířat a to nejen v zajetí.


Aktuální termín: 22. května 2011 (neděle), ZOO Praha - Troja


Cíl kurzu

Během kurzu bude zmíněno vše, co je k fotografování nezbytné znát. Od základního nastavení digitální zrcadlovky, volby vhodné clony, práce s teleobjektivy, přes práci se světlem a výběr vhodného úhlu snímání, až po tipy, jak se zbavit mříží před teleobjektivem nebo doporučení, jak fotografii co nejvíce zatraktivnit. Z focení si možná nepřinesete dokonalé fotografie, ale získáte zde návyky, která vám umožní tvořit atraktivní fotografie v budoucnu při každém fotografování. A to i při fotografování zvířat ve volné přírodě.
Sovice sněžná (Nyctea scandiaca) = sovice sněžní Sovice sněžná (Nyctea scandiaca) = sovice sněžní Snowy Owl, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 200mm f/2.8 IS USM + TC Canon 1.4x, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 364 mm, stativ Gitzo 3540LS + RRS BH55, Clona: 4.5, Doba expozice: 1/320 s, ISO: 320, Kompenzace expozice: -1, Blesk: Ne, Vytvořeno: 21. února 2009 11:00:46, ZOO Praha - Troja (Česko)Doporučená technika a příslušenství
• Klasický i digitální fotoaparát se středním teleobjektivem (70-200mm) případně doplněný telekonvertorem, optimální je kombinace s delším teleobjektivem (400mm). Při práci s teleobjektivy doporučuji používat stativ.

Doprava: Vlastní, sraz před ZOO Praha – Troja v 9:00 hodin.

Oblečení: Vzhledem k tomu, že pro atraktivní fotografii je nutné obětovat pohodlí, občas si budeme lehat do prachu případně bahna, tzn. onošenější oblečení výhodou. Nutností je též přizpůsobit oblečení momentálnímu počasí, kurz probíhá venku a to i za trvalého deště.

Přednosti kurzu
• malý počet účastníků v kurzu (maximálně 10)
• důraz na praktické fotografování
• lektor je zkušený fotograf zvířat
• individuální přístup lektora
• přátelská a uvolněná atmosféra

Fotografování zvířat v ZOO
* Termín: 22. 5. 2011
* Místo konání: ZOO Praha - Trója
* Lektor: Ondřej Prosický
* Čas: 09:00 - 16:00
* Cena kurzu: 2100 Kč (včetně DPH)
* Počet účastníků: max. 10

Přihlášky a informace
Přihlásit se můžete pomocí kontaktů na konci tohoto článku nebo využijte přímo objednávkový formulář.

Kontakty pro další informace:
Fotoinstitut:
* mail: fotoinstitut@fotoaparat.cz
* tel: + 420 224 310 822

Ondřej Prosický
* mail: ondrejprosicky@seznam.cz
* tel: +420 608 515 410

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 2.4.2011

Tukan obrovský (Ramphastos toco) Tukan obrovský (Ramphastos toco) Toco Toucan, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark II N, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 1227, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/200 s, ISO: 500, Kompenzace expozice: 0 EV, Blesk: ano (externí Sigma EF-500 DG Super + BB, -2 EV), Vytvořeno: 19. ledna 2007 10:57, ZOO Tampa, Florida (USA)

Pelikán kadeřavý (Pelecanus crispus), Pelikán kadeřavý (Pelecanus crispus) | Dalmatian Pelican, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 3540LS + RRS BH55, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/640 s, ISO: 320, Kompenzace expozice: -1/3, Blesk: Ano, Vytvořeno: 9. srpna 2008 13:48:50, ZOO Praha - Troja (Česko)

Orlosup bradatý (Gypaetus barbatus) Orlosup bradatý (Gypaetus barbatus) Bearded Vulture, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 200 mm f/2.8 L USM, fotografováno z ruky, Clona: 3.5, Doba expozice: 1/800 s, ISO: 160, Kompenzace expozice: -2/3 EV, Blesk: Ne, Vytvořeno: 26. prosince 2009 10:48:05, ZOO Praha - Troja (Česko) Mandelík modrobřichý (Coracias cyanogaster) Mandelík modrobřichý (Coracias cyanogaster) Blue-bellied Roller, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 200mm f/2.8 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 200 mm, stativ Gitzo, Clona: 2.8, Doba expozice: 1/320 s, ISO: 400, Kompenzace expozice: -2/3, Blesk: Ano, Vytvořeno: 4. dubna 2010 15:15:13, Parc des Oiseaux, Villars les Dombes (Francie) Gaviál indický (Gavialis gangeticus) Gaviál indický (Gavialis gangeticus) Indian Gharial, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 100 mm, stativ Gitzo, Clona: 3.2, Doba expozice: 1/100 s, ISO: 800, Kompenzace expozice: -1/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 22. května 2010 14:28:35, ZOO Praha - Troja (Česko) Zoborožec šedolící (Bycanistes brevis) Zoborožec šedolící (Bycanistes brevis) Silvery-cheeked Hornbill, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 200mm f/2.8 LUSM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 260 mm, fotografováno z ruky (IS), Clona: 2.8, Doba expozice: 1/100 s, ISO: 1600, Kompenzace expozice: -1 1/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 10. dubna 2010 16:00:34, ZOO Berlin (Německo) Lori černý (Chalcopsitta atra) Lori černý (Chalcopsitta atra) Black Lory, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 100 mm, stativ Gitzo, Clona: 4.0, Doba expozice: 1/125 s, ISO: 800, Kompenzace expozice: -1, Blesk: Ne, Vytvořeno: 22. května 2010 10:23:01, ZOO Praha - Troja (Česko)

 

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
02. 04. 2011 , kategorie: akce, workshopy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(19 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Faan
V dnešní době hned po zdraví jsou nejcenější znalosti a dovednosti, tak proč je neprodat a nezúročit, za ty roky učení.....
Jo v ZOO bylo narváno, myslím že 10 lidí je potom dost, jinak Ondra má zkušeností dost a umí je podat a prodat, takže souhlas, spoustu peněz lidi vyhodí za nesmysly a pak se jim zdaj dva tisíce hodně,pokud je někdo chce dát, proč ne? pro začátečníka jistě dobrý krok, osobně mi podobná akce pomohla.
Cena za kurz je dobrá. Vždyť 300 na hodinu bere i zedník a to se vám ještě vožere :D

Je spoustu lidí, který O.P. tímto WS posune o kus dál a mě to za ty zkušenosti stojí.
David
Tak pokud bude precpana zoo jako v sobotu, nebo v nedeli, tak za to nestoji zadna castka:) fotit se tam nedalo! Pro me moc drahy, ale kdyz nekdo chcem tak proc ne:)
Standa Zivny
Pevne verim, ze dana castka stoji za profika jako Ondra. Nebude nejaky kurz v cervnu?
Michal
Přeju O. vše dobré a hodně lidí kteří budou mít stále zájem se učit od profíka,kterým určitě je v tom co dělá. A lidi kteří jen pomlouvají a nadávaj tak těch doufám bude čím dál mín. Je to taková česká vlastnost. Pomlouvat lidi co něco dokážou vlastním přičiněním. Michal
Michal
Zdravim všechny,myslím že částka kterou si O.P. bere za takové akce není moc velká. Ano, někomu se může zdát že to je hodně peněz.Je i není.Ale když se na věc podíváme z několika uhlu tak člověk vyhodí takové peníze někdy za totální blbosti. Jak tu bylo řečeno ,být pod vedením jeden den takového člověka ,jako je O.P. tak to dá člověku víc než se trápit sám a číst články v knihách nebo na netu. Můj názor je že O. je nejlepší WL fotograf u nás a ještě M.Jirouš. Obdivuju tyhle lidičky.
No teda super, do toho bych šel hned ale
nemám bohužel vybavení na focení takové krásy jako vidím zde. Ať ti to
vyjde :-)
Jirka
moc zajímavá akce, skoda, že ve
studentských letech si jen tak takovou vec ted nebudu moct dovolit :(
Radek Demjan
Musim uprime rict, ze
Ondra vás dokaze posunout v oblasti fotografie behem jedineho dne, treba
o rok dopredu... vlastni zkusenost.

At se dari...
Jiri
Muj komentar rozhodne nebyl mysleny
nejak negativne. Je to Ondrova aktivita, podminky si nastavuje on sam a
je to jeho plne pravo. Verim, ze diky jeho fotografickym kvalitam se
jiste najde hromada lidi, kterym to za to stat bude a je to tak dobre.
Budu jen rad, kdyz diky tomu nasbira finance na dalsi fotografickou akci
nekde v divocine, pze se zase rad prijdu podivat na jeho fotky. Byl to
komentar ciste za mou osobu, byt Ondru respektuju, prijde mi to prilis.
To je cele.
Tomáš B.
..tyhle rozhodně ne levné
záležitost a cesty a v neposlední řadě i hodně tolerantní rodinu.Tohle
on bezpochyby má jinak by tohle nemohl dělat.No a díky tomuhle skvělému
marketingu si může dovolit říct tyhle částky za workshop (mimochodem
mi nejpřijdou nijak vysoké) a bude mít vždy plno.Jeden takový WS bude
mít o dost větší přínos než kvanta teorie z webu a knížek.Doufám že
tenhle příspěvek nevyzněl závistivě nebo negativně,tak to opravdu
myšleno není.Přeji Vám hodně hezkých fotek a ať se daří
Tomáš B.
Přidám
svůj názor. Myslím, že pan Prosický je jeden z nejlepších wildlife
fotografů u nás, ale rozhodně není jediný kdo umí takové fotky. Čím se
ale dost odlišuje jsou jeho schopnosti tohle umění "prodat".
Kolik z nich pravidelně píše články do časopisů? Kolik jich pravidelně
pořádá workshopy i v cizině? Kdo z nich má tak precizně udělaný a
aktualizovaný web s neustále novými články? Málokdo, spíš nikdo. je
pravda že ne každý má zaměstnání které mu tohle umožní, dostatek peněz
na..
Kde je poptávka, musí být i nabídka. Nikomu
nic nenutím, zájem je velký. Vyrazit můžete kamkoli, stále bude hodně
jiných zájemců. Fotografování divokých zvířat je finančně nejnáročnější
disciplína; byl bych hloupý kdybych této (a podobných) příležitostí
nevyužil.
Jiri, Standa: kluci, jestliže jste zkušení jako
Ondřej, pak je pro vás takový WS skutečně zbytečný, ale pochopte, že je
velká spousta lidí, kteří se učí fotit a vše kolem toho a tento WS jim
dá hodně. Nezkušený fotograf může jezdit do Bavorského lesa každý
víkend a žádná z jeho fotografií nebude tak dokonalá jako Ondřejova ze
ZOO...
Standa
Ty jo, tak za ty penize si zajedu do Bavorskeho
lesa a jeste me zbyde :-)
Tomáš
já taky......kdybych měl zrcadlovku
Matýsek J.
Promiň, ale fotografování není jenom o výsledku té fotky. Kdybych
vydělával, určitě bych si to rád zaplatil.
Jiri
Ty jo, byt
Te jako fotografa hodne uznavam a pokazde se na Tve fotky tesim, tak 2
tacy za tech par hodin Tveho doprovodu bych nevysolil. Ta cena mi prijde
dost nasazena ...