Kostarický deník 2006 - kolibříci

Horský mlžný les pod sopkou Poas nás přivítal tak jak měl, nízkou oblačností a deštěm, který občas přecházel v liják. To nás však neodradilo od návštěvy botanické zahrady La Paz a jejího překrásného okolí.

Na programu byli především kolibříci, kteří do zahrady zalétají. Klukům se je dařilo fotit se střídavými úspěchy. Musím dodat, že ani mě se u kolibříků příliš nevedlo. Radost mi udělalo fotografování Arassario lesklého (Aulacorhynchus prasinus), kterého jsem v Kostarice pozoroval poprvé.
Počasí je stále nezvykle deštivé, doufám, že se to zlepší. Zítra jedeme přes San Jose, Cartago a San Isidro na pobřeží Pacifiku u Dominical. Pokusím se ozvat i odtamtud. Podrobnější povídání o fotografování na workshopu můžete sledovat na blogu Petra Pazoura.

Arassari lesklý (Aulacorhynchus prasinus) Arassari lesklý (Aulacorhynchus prasinus) Arassari lesklý (Aulacorhynchus prasinus), Blue-throated Toucanet, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D, Objektiv: Canon EF 200mm f/2.8 L USM + TC Canon 2x, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 400.00 mm, stativ Gitzo 1227, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/160 s, ISO: 320, Režim měření expozice: Neznámý, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ano (externí Sigma EF-500 DG Super, -2/3 EV, Better Beamer), Vytvořeno: 10. prosince 2006 10:39:03, La Paz (Kostarika)

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
29. 08. 2007 , kategorie: cesty, deníky
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(0 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář