Fotografování v tropech, Sulawesi, 6-2015

V červnu s kamarádem Jirkou Hřebíčkem odlétám opět trochu netradičně na východ, tentokrát konečně do tropů. V plánu mám pouze jeden národní park, kde bych se rád krátce věnoval fotografování hnízdících zoborožců, endemickým ledňáčkům, makakům chocholatým, nártounům celebeským a dalším zvířatům. Pokud se chcete přidat a dozvědět se něco o fotografování divoké přírody v tropických lesích, můžeme vyrazit společně.

Volavka hnědohřbetá (Ardeola grayii grayii) Volavka hnědohřbetá (Ardeola grayii grayii) Indian Pond Heron, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 1227 LVL, Clona: 6.3, Doba expozice: 1/500 s, ISO: 500, Kompenzace expozice: +1/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 8. prosince 2007 9:28:44, Bundala National Park (Sri Lanka)

Pro koho je akce určena

Fotografická akce je určena všem zájemcům o živou přírodu, ale preferuji pokročilé začátečníky a zkušenější fotografy. Intenzita pozorování a fotografování bude poměrně vysoká a ne vždy bude v terénu čas na výklad elementárních základů fotografování zvířat.
Přednost budou mít fotografové se zkušeností z přírody.
Nejedná se o poznávací zájezd, fotografování zvířat v jejich přirozeném prostředí podřídíme vše (brzká vstávání, čekání na vhodné příležitosti, delší procházky, občas oželíme i jídlo).
Fotografování a poznávání tropické přírody má svá specifika, na která bych během fotografické akce rád upozornil.
Jedná se průzkumnou cestu do míst, kde jsem nikdy nebyl, tzn. opět nebude nouze překvapení.
Do odlehlé části Indonésie neletíme bydlet a hodovat, ale fotografovat. Nejedná se o “komfortní dovolenou pro snoby s fotoaparátem”.

Aktuální termín:

18. - 29. června 2015

Cena za akci: 45 000 Kč

kompletní aktuální rozpočet s rezervou, cena bude upřesněna účastníkům

Cena zahrnuje:

všechny náklady spojené s cestou na ostrov Sulawesi, letenky, doprava, vnitrostátní lety, doprava na ostrově, služby místních průvodců, moje vedení při fotografování

Cena nezahrnuje:

cestovní zdravotní pojištění a očkování (zařídí si každý individuálně podle potřeb a zkušeností), jídlo nad rámec zajištěného v ubytování, alkoholické nápoje, vstupy do parků

Poznámka:

nejsem cestovní kancelář, účastníci mi hradí pouze vedení na workshopu, fotografické služby a přednášky, ostatní náklady si platí každý sám za mojí případné asistence (prodej letenky, rezervace a úhrada ubytování, apd.)

Počet účastníků:

4 fotografové, v malé skupině je podobná akce mnohem účelnější

Schůzka účastníků:

Po zkušenosti z let minulých doporučuji sraz účastníku pro bližší poznání. Současně si vyhrazuji osobní právo některé zájemce odmítnout. Jedná se o akci jen pro vážné zájemce o fotografování.

Podobných akcí v tropech se mnou v minulosti účastnili:

Tomáš Hrubý, Petr Pazour, Bohdan Němec, Jaroslav Tichý, Michal Jirouš, Petr Šimon, Ladislav Groch, Marta Jurčová , Pavel Bače, Honza Pavlíček, Jarda Zákravský, Libor Šejna, Pavel Záhorec, Lumír Koutník, Jiří Hřebíček, Pavel Kamenický, Martin Mecnarowski, Dan Huml a další (kteří nemají prezentace na intenetu).

V případě dotazu mě neváhejte kontaktovat.


Pro další fotografické poznávání tropické přírody (především s důrazem na kolibříky, ale i na další druhy ptáků, savců, plazů a obojživelníků) mohu nabídnout cestu do Kolumbie v říjnu 2015 a do Kostariky v prosinci 2015.

 

Ledňáček hnědohlavý (Halcyon smyrnensis) Ledňáček hnědohlavý (Halcyon smyrnensis) White-throated Kingfisher, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 1227 LVL, fotografováno z lodi, Clona: 6.3, Doba expozice: 1/640 s, ISO: 320, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ne, Vytvořeno: 13. prosince 2007 8:33:12, řeka Madu, Balapitiya (Sri Lanka) Vážka (Neurothemis tullia) Vážka (Neurothemis tullia) Pied Parasol, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 130 mm, fotografováno z ruky, Clona: 4.5, Doba expozice: 1/125 s, ISO: 400, Kompenzace expozice: -1, Blesk: Ne, Vytvořeno: 6. prosince 2007 14:36:54, Tissamaharama (Sri Lanka) Hulman rudolící (Trachypithecus vetulus vetulus) Hulman rudolící (Trachypithecus vetulus vetulus) Purple-faced Langur, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 1227 LVL, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/400 s, ISO: 320, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ne, Vytvořeno: 13. prosince 2007 7:47:08, Madu River, Balapitiya (Sri Lanka) Bulbul šupinkový (Pycnonotus cafer) Bulbul šupinkový (Pycnonotus cafer) Red-vendet Bulbul, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 1227 LVL, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/100 s, ISO: 1000, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ano, Vytvořeno: 25. listopadu 2007 9:28:35, Colombo (Sri Lanka)

 

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
23. 03. 2015 , kategorie: cesty, svět
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(0 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář