Fotografování ptáků na Floridě, leden 2007

O cestě za focením ptáků na Floridě jsem přemýšlel asi dva roky a když se naskytla příležitost se tam podívat s podobně zaměřenými fotografickými nadšenci, své pečlivě připravené plány jsem oprášil a letělo se.

Po shlédnutí fotografií na internetu jsem od focení na Floridě očekával hodně, proto mě příležitosti pro fotografování nijak nepřekvapily. Něco se podařilo a něco ne. Měl jsem určité vysněné záběry, které se realizovat nepovedlo, ale na druhou stranu vznikly fotografie, které se budou určitě vyjímat na čelním místě mého archivu.
Florida byla nakonec větší než se zdálo na mapě, z plánovaných lokalit jsme navštívili pouze několik. Vždy bylo lepší na jednom místě pobýt více dní, abychom poznali chování místních zvířat a měli šanci pořídit poutavější záběry. Nejvíce jsme toho nafotili v Little Estero Lagoon u Fort Myers, v mokřadech okolo Everglades City, u pláží na ostrově Fort DeSoto a na ostrově Sanibel. Abych nezapomněl, jeden večer a dvě rána jsme věnovali focení hnízdění volavek popelavých ve Venice.
Fotografovaní bylo velice příjemné ve srovnání s focením v latinské Americe, kde musí být člověk stále ve střehu. Protože jsme měli s sebou opět notebooky, mohli jsme každý večer záběry promazávat. I tak jsem si přivezl okolo 15 GB vcelku povedených fotografií. Bude těžké odolávat pokušení a nezačít to nejlepší hned vkládat do Galerie. Nejdříve se tam objeví zbytek vybraných fotografií z Kostariky.

Volavka velká (Ardea herodias) Volavka velká (Ardea herodias) Volavka velká (Ardea herodias), Great Blue Heron, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 20D, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM + TC Kenko 1,5x, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 960 mm, stativ Gitzo 1227, Clona: 7.1, Doba expozice: 1/800 s, ISO: 400, Kompenzace expozice: 0 EV, Blesk: ne, Vytvořeno: 15. ledna 2007 18:00, Venice, Florida (USA)

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
29. 08. 2007 , kategorie: cesty, svět
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(0 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář