Canon EOS 80D

Před pár měsíci jsem měl možnost otestovat novou digitální zrcadlovku Canon EOS 80D, která je nástupcem praktického fotoaparátu Canon EOS 70D. Jestli vyzdvihnout jednu přednost je to jednoznačně dokonalý autofokus, který je srovnatelný s možnostmi, které nabízejí několikanásobně dražší fotoaparáty značky Canon. Líbil se mi i obrazový výstup, data lze mnohem lépe zpracovávat než u předchůdce. Nadšení budou i ti, který si fotoaparát pořídí na natáčení.

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
30. 05. 2016 , kategorie: fototechnika, fotoaparáty
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(2 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Dobrý deň, ako vždy zaujmavá recenzia. Uvažoval som nad kúpou 80D ale to farebne podanie fotografii sa mi nejak nepáči.To isté platí aj o 760D. Fotím s canonom 5 rokov a tie farby doslova bijú do očíl.Napr. tá fotografia krkavca... Orol s líškou je zas pekný. Neviem či sa jednalo o cielené nastavenie vyváženie bielej, ale na vašich fotografiách som okrem týchto dvoch tilel takéto odtiene nikdy nevidel.Pozdravuem Peter.
Zdravím, děkuji za recenzi. Přečetl jsem si ji i na uvedené stránce včetně EXIF-u, ale zřejmě fotky 2. dubna 2015 být pořízeny nemohly...Pokud se údaje automaticky stahují z těla, tak je potřebné to zkontrolovat. Na druhou stranu ale chápu, že pokud bylo tělo jen zapůjčeno, dá se to "napravit" jen v publikované galerii. Vaše testy ale jinak velmi rád čtu a jako uživatel této techniky většinou naprosto souhlasím a děkuji za ně.