Gitzo GT1545T

Snad jen díky zvědavosti jsem chtěl vyzkoušet nejlehčí karbonový stativ od firmy Gitzo. Vůbec mě nenapadlo, že po čtyřdenním testování pořídím k mému stativu Gitzo GT3540LS mnohem menšího bratříčka, stativ Gitzo GT1545T. Stále na něm hledám nějaké slabiny a nemohu nic najít. Fotil jsem s ním ve Švédskou, na Šumavě nebo aktuálně v rakouských Alpách. Stále jsem z něj nadšený.

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
15. 06. 2016 , kategorie: fototechnika, příslušenství
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(2 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Ahoj, vlastním Gizto 1544T, což je podle stejný model, jen o pár let starší. A ten má na středové tyči právě onen háček, který Ondrovi chybí. Možná by se dal použít jako náhradní díl ten.. Každopádně se starším bratříčkem jsem maximálně spokojen a i když bych možná někdy ocenil větší stativ, jedna věc je jistá - nejlepší stativ je ten, co máš u sebe a tenhle, tenhle s sebou nosím často.
Zdravím Ondřeji,

Pořídil jsem si stativ GT 1545T s kulovou hlavou Gitzo GH1382QD. Hlava má panoramatické otáčení, ale přijde, že je dost tuhé. Musím vynaložit velikou sílu, abych hlavou otočil. Vůbec to není k použití. Máte s touto hlavou zkušenost? Je to normální?

Děkuji za odpověď.

Kamil