Kostarický workshop 2010, fotografie účastníků

Ač mám touhu sem hodit něco málo z vlastních úlovků, dám nejdříve přednost prezentování fotografií účastníků kostarického workshopu. Byla to především jejich cesta a já měl být spíše vyhledávač zvířat. I když jsem to ne vždy úplně vydržel.

Foto: Honza Pavlíček Vyčerpávající maraton v tropech

Asi nejlepší zprávou z akce je to, že se kromě puchýřů na nohách nikomu nic nestalo, nikdo o nic nepřišel a až na pár výjimek (lenochod), byla zvířata tam, kde jsem je mít chtěl. Fotit bylo pořád co a asi největší vadou workshopu bylo to, že den byl příliš krátký. Byl to poměrně vyčerpávající maraton, který večer složil i odolné chlapy. Jejich slabé chvilky, fotograf chrápající s notebookem na prsou, jsem neustále ve Full HD natáčel, ale i přes poměrně zajímavý materiál jsem od některých zúčastněných nedostal autorizaci.

Fotografické možnosti okem účastníků workshopu
Zmenšené fotografie jsem od účastníků akce dostával ještě v Kostarice, snímky zpracovávali v nepohodlí na noteboocích, proto k nim přistupujte především jako k dokumentaci fotografických příležitostí. Ke snímkům se třeba znovu vrátí. Ale z vlastní zkušenosti tuším, že po dvou měsících, s odstupem času, pro prezentování třeba vyberou jiné.

Pokud stihnu, ještě na stránky vložím seznam všech fotografovaných druhů s krátkým hodnocením zvířecích příležitostí. Prozradím, že nejvíce nás potěšilo několik druhů tukanů a 20 druhů kolibříků. Možná přiložím i nějaké fotky, ale více spíše až na konci zimy.
Pokud vše vyjde, v dalších týdnech tu budou opět krátké příspěvky, tentokrát z Belize a Guatemaly.


Související odkazy
Kostarický deník 2010 - Dominical
Kostarický deník 2010 - Rio Savegre
Kostarický deník 2010 - Turrialba
Kostarický deník 2010 - La Paz
Kostarický workshop, den před odletem
Workshop Fotografování zvířat v Kostarice
Zvířata a krajinné pohledy fotografované během kostarického workshopu
Kostarický workshop, den poté
Měsíc v království tropické přírody (seznam 150 druhů zvířat fotografovaných na akci)
Co do batohu na fotografickou cestu
Rio Frio, řeka ledňáčků
Kolibřík na hnízdě, trochu jinak
S fotoaparátem nejen za kolibříky
Když v tropech opravdu prší
Bukač středoamerický, boj se svačinou
Kvesal chocholatý, konečně
Kolibřík, divadlo na dešti
Jak se fotografují volavky
Kostarický workshop pohledem účastníků
Mravenci Atta, šerpové hmyzího světa

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 26.12.2010


Foto: Pavel Bače Foto: Karel Černý

Foto: Marie Korabečná

Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz

Foto: Pavel Bače Foto: Honza Pavlíček Foto: Karel Černý Foto: Marie Korabečná Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Honza Pavlíček Foto: Honza Pavlíček Foto: Honza Pavlíček Foto: Honza Pavlíček Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz Foto: Jarda Zákravsky, www.zakravsky.cz Foto: Karel Černý Foto: Marie Korabečná Foto: Marie Korabečná Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače Foto: Honza Pavlíček Foto: Honza Pavlíček Foto: Pavel Bače Foto: Pavel Bače

 

 

 

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
26. 12. 2010 , kategorie: akce, workshopy
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(13 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

David M.
Honza Miklín: Taky tím nebylo myšleno nic jiného, než co jsem napsal ; ) Chtít se pokochati tvorbou jiných snad není trestné. Krokodýly, být autorkou, bych poslal do nějaké prestižní fotosoutěže, myslím, že mají obrovský potenciál. A Honzo, kritizovat umí naprosto každý, zato soudnost chybí většině. Už se v oblasti focení zvěře nějaký ten pátek pohybuju a z titulu nadšeného fotolovce nepokrytě a s lehkou závistí tvrdím, že cca desítka zde umístěných snímků je na velice slušné úrovni.
ligz gkgjh
Ty krokodýli jsou fakt pěkný a neokoukaný.
Peca
Super fotky, jen trochu škoda že pravděpodobně nejsou upravené (kontrast atd) vynikli by ještě víc. Jak už se psalo, ta s krokodýli je perfektní.
Me zaujali krokodyli (z letadla?), docela ten ptak v protisvetle od JZ, tri ptaci za sebou, od PB je dobry ten bily ptak z mazlyma kridlama; opice v desti ma potencial podminkama,ale kompozicne nic extra.

Ale temer u vsech je videt to zpracovani v neidealnich podminkach (podivny kontrast, expozice..), pokud to nebyla uz chyba pri foceni (a u toho bileho ptaka by to byla skoda,pokud ty kridla cele jsou prepalene uz v RAWu..)

Btw vlastni tvorba prece nema souvislost s tim,co si dam na zed,ne?
Pavel Pekař: Můžeš mi poslat nějaký odkaz na tvoji tvorbu, abych se pokochal. Děkuji
Jarda Zákravský
Díky Ondro, byly to nezapomenutelné dva týdny, hlavně první tři destinace v horách, to byl úplný ráj. Teprve teď, při pomalém prohrabávání se desítkami giga pořízených fotek, mi to všechno zpětně dochází :-)
Krokodýli mě také zaujali, pak ještě ti ti tři ptáci za sebou
Tak už jsem Ondro zvědav co si přivezl
Pavel Pekař
Tak narozdíl od pana Davida bych si ani jedinou doma nepovesil. Ondra to napsal hezky, jsou to jen dokumentační fotky a snad mají všichni o mnoho lepší než tohle:(
Snímky od Pavla Bače jsou exkluzivní, opravdu velmi velmi povedené po stránce expozice i kompozice, celkové atmosféry a kvality vůbec. Marie Korabečná je zase umělkyně každým coulem, ti krokodýli nemají chybu!! Super
pali hradisky
radek, ondrej ... este predtym ako som dosiel na koniec fotiek som poslal Milanovi odkaz na nu, ze je super ... ci pana ... uz aby sme tam boli :)
Jna Hlaváč
Prvni fotografie a potom ještě ta listovnice jsou pěkný, zbytek je spíše dokumentární odpad.
Radku, máme podobný vkus, ta mě zaujala také nejvíce. Asi proto, že je to tak pěkně kompozičně poskládané a není to úplně běžný pohled na zvíře. Ale šlo jim to všem!
Radek Demjan
Fotka Marie Korabečné s temi krokodyli je z tohoto vyberu opravu vyjimecna! Hlavne svetelne a kompozicne.

Zajimave, uz dlouho me nikdo nezaujal nejakym novym pohledem na fotografii zvirat, tady se to podarilo dokonale. Skutecne inspirativni...