Rozhovor, Nature, časopis FOCUSmagazine 4/2012

V právě vycházejícím čísle časopisu FOCUSmagazine si můžete na 14 stranách přečíst poměrně rozsáhlý rozhovor o zákulisí mého fotografování divoké přírody. Dozvíte se, jestli mi jsou bližší tropické kraje nebo arktické oblasti, kterou fotografii mám ze svého portfolia nejraději a na kterou nejhezčí vzpomínky. Někoho třeba zaujme i popis, co vlastně obnáší příprava cest za fotografování zvířat. Aktuální číslo si můžete v PDF verzi zdarma stáhnout.


Aktuální číslo FOCUSmagazine ke stažení.

FOCUSMagazine PDF Nejvyšší rozlišení fotografií, 64 MB
FOCUSMagazine Light PDF

Fotografie s nižším rozlišením, 15 MB



 



























 

Další obsah aktuálního čísla:

4. vydání má 92 stran a hostí tyto fotografy:

  • Jiřího Růžka, světového fotografa aktu,
  • Ondřeje Prosického, fotografa přírody,
  • Davida Těšínského, fotografa streetu,
  • Tomáše Třeštíka, komerčního a reportážního fotografa Reflexu,
  • v nové rubrice ABSTRACT výtečného Rudyho Chorvata,
  • fotografický klub - Nekázanka

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
03. 12. 2012 , kategorie: akce, média
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(2 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Thomas
Hehe "Commended" souteze:) chudak Petr. Az k tucnakum hezke cteni pak uz moc arogance. To ze dneska chteji vsichni vsechno je normalni, to by si nemohl psat o nicem kde jsi byl a co fotil. V dobe kdy ma kazdy fotak a muze cestovat uz neni originalni temer nic:( ale zas vice lidi jedno tema a vice pohledu tezko se odlisis. Uz to neni jako za doby Stingla a objevitelu. Ze nejsi soutezivy a nezajimaji te souteze, tomu sam neveris:))) uzivej T.
Nádherné fotky a pěkné počtení. Je neuvěřitelné, kam jste to fotografování divoké přírody za pár let dostal.