Fotografický workshop Zvířata v ZOO

Rád bych zájemce o fotografování zvířat pozval na fotografický workshop zaměřený na fotografovaní zvířat v ZOO. Po loňských úspěšných akcích opět v ZOO Lešná u Zlína a v ZOO Praha - Troja, kde jsem několikrát se začínajícími i pokročilými fotografy přesvědčili, že jsou to ideální místa pro získání základních návyků při fotografování zvířat, a to nejen v zajetí.

Náplň fotografického workshopu

Během kurzu bude zmíněno vše, co je k fotografování zvířat nezbytné znát. Od základního nastavení digitální zrcadlovky, volby vhodné clony, práce s teleobjektivy, přes práci se světlem a výběr vhodného úhlu snímání, až po tipy, jak se zbavit mříží před teleobjektivem nebo doporučení, jak fotografii co nejvíce zatraktivnit. Bez toho, abyste museli pořízené fotografie doma složitě upravovat. Začernit okraje fotky okolo zvířete v nehezkém prostředí umí každý, ale přemýšlet nad kompozicí a volbou úhlu snímají už potřebuje trochu cviku.
Z focení si možná nepřinesete dokonalé fotografie, ale získáte zde návyky, která vám umožní tvořit atraktivní fotografie v budoucnu při každém fotografování. A to i při fotografování zvířat ve volné přírodě.

Plameňák kubánský (Phoenicopterus ruber) American flamingo, ZOO Praha - Troja, Česko
Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Canon EOS 1DX Mark II, Objektiv: Canon EF 400mm f/2.8 L IS II USM, Clona: 3.2, Doba expozice: 1/8000 s, ISO: 1600, Vytvořeno: 19. listopadu 2017 10:00:17,

Doporučené vybavení a fotografická technika

Vzhledem k tomu, že akce probíhá v dubnu, kdy může být ještě velmi sychravo je nutností pevná nepromokavá obuv a teplé nepromokavé oblečení (celý den budeme venku). Vhodné může být obnošenější oblečení, protože pro vhodný úhel záběru se můžeme válet i po zemi.
Pro fotografování je nutností digitální zrcadlovka (nebo bezrcadlovka) a teleobjektiv ohniska 200 – 400 mm. Ideálně kombinace dvou, delší a kratší teleobjektiv. Pokud doporučit objektiv jeden, bylo by to ohnisko 300 mm. Ve spicifických případech, když to zvíře dovolí, lze použít širokoúhlý objektiv nebo makroobjektiv u terárií. Vhodný je stativ.

Volavka popelavá (Ardea cinerea) Grey Heron, ZOO Praha - Troja, Česko
Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 400mm f/2.8 L IS II USM, Clona: 4.0, Doba expozice: 1/125 s, ISO: 1000, Vytvořeno: 3. května 2016 9:04:28

Aktuální termíny workshopu

Satyr Temminckův (Tragopan temminckii) Temminck's Tragopan, ZOO Praha Česko)
Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Canon EOS 1D X, Objektiv: Canon EF 400mm f/2.8 L IS II USM, Clona: 4, Doba expozice: 1/320 s, ISO: 1600, Vytvořeno: 8. března 2014 12:11:30


7. května 2024 - ZOO Praha

Program fotografického workshopu

9:00 - sraz u hlavního vchodu ZOO, seznámení s účastníky, stručný teoretický uvod k technice na nastavení fotoaparátu, fotografování v ZOO s lektorem
12:00 - oběd diskuze nad fotografiemi, odpolední fotografování pod vedení lektora
17:00 - konec fotografckého workshopu

Fotografický workshop Zvířata v ZOO
Lektor: Ondřej Prosický (QEP), člen Asociace profesionálních fotografů ČR
Lokalita fotografování: ZOO Praha - Troja, ZOO Drážďany (Německo)
Doprava: individuální (případně po domluvě z Prahy do Dražďan odvezu)
Cena: 2900,- Kč (v ceně není vstupné do ZOO)

Související odkazy
Články o fotografování zvířat
Ohlasy na fotografické workshopy
Nabídka fotografických workshopu

Tygr sumaterský (Sumatran tiger) Panthera tigris sumatrae, ZOO Jihlava, Česko
Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 1DX Mark II, Objektiv: Canon EF 400mm f/2.8 L IS II USM, Clona: 11, Doba expozice: 1/40 s, ISO: 500, Vytvořeno: 13. března 2010 15:10:30
Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
18. 02. 2020 , kategorie: akce, workshopy
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(3 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Zita
I já jsem teď o víkendu fotila tohoto lenochoda, ale takhle kouzelně nevypadal :-) Krásné fotky! Až pořídím trochu lepší sklo, nějakého kurzu se určitě zúčastním.
Perfektní fotografie!
Krásné fotky!