Výstava Tropickou přírodou v Dobřichovicích

Tak konečně, po dlouhém hledání odpovídajících (především velkých) prostor, jsem našel to pravé místo pro výstavu. Bude jím Křižovnický zámek v Dobřichovicích. Podobné prostory bych v Praze nenašel a navíc jsem v blízkých Letech strávil většinu života.

Tak konečně, po dlouhém hledání odpovídajících (především velkých) prostor, jsem našel to pravé místo pro výstavu. Bude jím Křižovnický zámek v Dobřichovicích. Podobné prostory bych v Praze nenašel a navíc jsem v blízkých Letech strávil většinu života.

Cena
2000
 40x20  1000


Na výstavě bude prezentováno 35 fotografií, které jsem pořídil při svých cestách za fotografováním zvířat v tropech střední Ameriky. Až na výjimky se jedná o snímky z cesty v prosinci 2005. Fotografie velikosti 40x60cm byly zhotoveny v profesionální laboratoři Thalia Picta osvitem digitálních dat technologií Océ LighJet na chemicky zpracovaný fotografický papír. Snímky jsou ochráněny laminací a jsou nalepeny na desky Kappa (5mm), které byly zarámovány do matného černém rámu Nielsen.

Vernisáž výstavy proběhne v pátek 3. listopadu 2006 v 18 hodin a výstavu zahájí prezident Klubu fotografů přírody Rostislav Stach. Dobřichovice se nachází 25 km od Prahy (viz. popis cesty), proto nebude problém s parkováním.


Autor: Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropickou přírodou, aneb obrazy ze světa zvířat
Místo konání: Křižovnický zámek Dobřichovice
Vernisáž: 3.11.2006, 18 00 hod.
Doba trvání: 3.11.2006 - 30.11.2006
Otevírací doba: denně, 10:00 – 21:00
Další informace: mapa


Příjezd autem: Pro cestu z Prahy je nejvhodnější vyjet po Strakonické, z níž kousek za chuchelským závodištěm odbočíte na Radotín. Z Radotína pak přes Černošice dojedete do Dobřichovic, kde na kruhovém objezdu zahnete do leva (třetí výjezd) po cca 300 metrech přijedete před most, kde je po pravé straně zámek s výstavou. Mapa s trasou pro příjezd autem je tady.

Příjezd vlakem. Pro cestu vlakem lze využít mnoha spojů z nádraží ČD Praha – Smíchov, vlak vás za 20 minut doveze do Dobřichovic. Od vlaku pak pokračujete ve směru jízdy po levé straně trati ČD k mostu. Po překonání Berounky, máte po levé straně zámek.

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
28. 08. 2007 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(0 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář