BBC Wildlife Magazine, inspirace z Anglie

Není mnoho dostupných periodik, ve kterých by mohl podobně zaměřený člověk jako já čerpat znalosti a inspiraci. Proto velmi rád představím magazín, který je přesně tím, co jsem dlouho hledal.

BBC Wildlife Magazine vychází už dlouhá léta a každý měsíc přináší informace o fotografování přírody, její ochraně nebo zajímavosti ze života zvířat. Především proto, že nejvíce je tam toho prvně jmenovaného, dostal jsem jako dárek roční předplatné od mé hodné ženy Marty.
Tématem aktuálního čísla je především zima a její ztvárnění na fotografiích zvířat. S úžasem jsem hleděl na výběr fotografií od fotografa Vincenta Muniera, který snad chodí fotit zvířata zásadně jen když sněží nebo když jsou alespoň metrové závěje. Moc pěkně se na to kouká, určitě to bude pro mě impuls vylézt v zimním nečase s foťákem ven.
Ještě jsem se nedostal k rozsáhlemu článku s dokonalými fotografiemi o kuně lesní, vyprávění o fotografování zvířat na Borneu a spoustě dalších lákadel. Nechápu, proč jsem poslední roky kupoval české, reklamou přecpané, povrchní fotočasopisy a nevšiml si tohoto skvostu. Ne, že by v BBC Wildlife Magazine nebyla žádná reklama, ale raději se podívám na inzerát cesty za focením tygrů v indickém Bandhavgarh (což už mě láká dlouho), než reklamu na O2 nebo DVD přehrávač (FotoVideo).
Magazín posílají z Anglie do Čech, stojí i s poštovným okolo 1700,- Kč na rok a často mají akce na několik čísel zdarma při objednání předplatného. Pro mě to je navíc skvělá průprava angličtiny, ve které mám velké rezervy.

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
29. 08. 2007 , kategorie: akce, média
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(1 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Lissi
je to úžasný
časopis!!!!:nuts: