Ekvádorský kolibřík nad Brnem

Když jsem v lednu nedaleko městečka San Ignacio v Belize obtížně stahoval poštu z velmi náhodného internetu, vypadla na mě zprávička s náhledem mého kolibříka. Díky mé šikovné ženě Martě, se fotografie v plném rozlišení za pár hodin dostala do Brna, kde čekala, až přijde její chvíle. V pondělí ráno, před cestou k zákazníkovi do USA, vzlétl kolibřík nad Brnem.

Foto: Tomáš Hájek Proč si nefotit do šuplíku
Největším bonusem navíc k mému fotografování je to, že se snímky dostanou někam, kde jsou vidět. Ať už doprovázejí články o přírodě, nebo jsou na informačních tabulích naučných stezek, vždy mě potěší, že mají užitek i jinde. Fotil bych si i do šuplíku, ale proč si fotografie schovávat, když je v době internetu prezentování tak snadné.


Ekvádorský kolibřík před cestou do USA

Asi není větší šance, jak fotku ukázat, než ji pověsit na oblohu. Mám radost, že díky společnosti Balóny Kubíček ekvádorského kolibříka z Mindo hned tak někdo nepřehlédne. Navíc, až daleko za oceánem. Než opustí továrnu, je nutné každý horkovzdušný balon zkušebně vypustit. Což se zdárně zrealizovalo v pondělí časně ráno. Fotografování se pro mě zdatně zhostil kamarád (a zkušený fotoreportér) Tomáš Hájek z Brna.

Související odkazy
Portfolio Kolibříci
Fotografie kolibříků ve Fotobanka
Video - fotografická idylka u kolibříků
Fotograf kolibříků botanikem v tropech
Za kolibříky do Ekvádoru
Sylfa vlajková, v huňatých bačkůrkách
Kolibřík mečozobec (Ensifera ensifera)
Kolibřík, létající drahokam
Fotografování kolibříků v tropickém lese
Kolibřík na hnízdě, trochu jinak
Kolibřík, divadlo na dešti

 

Ondřej Prosický| NaturePhoto.cz, 22.3.2011


Kolibřík modrolící (Colibri coruscans) Kolibřík modrolící (Colibri coruscans) Sparkling Violetear, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 7D, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 800 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/200 s, ISO: 640, Kompenzace expozice: -2/3, Blesk: Ano, Vytvořeno: 5. prosince 2009 10:40:57, Mindo, Cordillera Oriental (Ekvádor) Foto: Tomáš Hájek Foto: Tomáš Hájek Foto: Tomáš Hájek Foto: Tomáš Hájek kolibrik_27 Foto: Tomáš Hájek

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
22. 03. 2011 , kategorie: akce, novinky
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(6 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Standa Zivny
Gratulace, zaslouzene!
:-) gratulace
libor, makov
smutně závidím :-))
Paráda Ondro, velká gratulace. Těžko si představit lepší a viditelnější prezentaci fotky :-)
Marta
Nádhera Ondro.Tento kolibřík překoná výškový rekord :-)
No tomu říkám fajn reklama:-) Jen jsem to jaksi sám neviděl, ale to bude tím, že balón letěl jinudy, než jsem sám čekal:-)