Výstava Tropickou přírodou, Auto Base, Praha

Dnes večer jsem v autosalonu společnosti Auto Base (dealer vozů BMW) pověsil výstavu Tropickou přírodou aneb obrazy ze světa zvířat. Je to poslední výstava v ČR před cestou fotografií na výstavy v Německu od dubna 2010.

Autosalon firmy Auto Base najdete v Praze 10 - Strašnicích, v Průběžné ulici. Návštěvu výstavy můžete spojit s prohlídkou aktuální nabídky vozů BMW.

Upoutávku na výstavu doprovázejí fotografie z produkce Nafotíme.cz

Na výstavě je prezentováno 32 fotografií, které jsem pořídil při svých cestách za fotografováním zvířat v tropech střední Ameriky. Jedná o snímky z cest v letech 2005 - 2008. Fotografie velikosti 40x60cm byly zhotoveny v profesionální laboratoři Thalia Picta osvitem digitálních dat technologií Océ LightJet na chemicky zpracovaný fotografický papír. Snímky jsou ochráněny laminací a jsou nalepeny na desky Kappa (5mm), které byly zarámovány do matného černém rámu Nielsen.


Autor:
Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropickou přírodou, aneb obrazy ze světa zvířat
Místo konání: Auto Base, Průběžná 80, Praha 10 - Strašnice
Internetové stránky: Internetové stránky prodejce
Vernisáž: nebyla a nebude (úsporná opatření)
Doba trvání: 1. února - 7. března 2010
Otevírací doba: Po - Pa 7:30 - 17:30
Další informace: mapa
Doprava MHD: Tramvajová zastávka Na Padesátém

Navazující výstavy:
duben - květen 2010 Naturparkzentrum Wanninchen, Luckau, Německo
červen 2010 Informační centrum Národniho parku Harz (Wernigerode), Německo

 

 

 


Vzhledem k tomu, že raději trávím volný čas fotografováním než hledáním volných výstavních prostor, budu rád, když se mi v případě zájmu o výstavu ozvete.

Jelikož mi na prezentování opravdu velkých fotografií nezbývají finanční prostředky, budu rád za každého sponzora, jehož příspěvek mi umožní vystavovat fotografie velikosti alespoň 1 metr. Třeba pro uvažovanou výstavu o životě kolibříků na podzim roku 2010.




Související odkazy

Realizované a připravované výstavy

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 1.2.2010

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
01. 02. 2010 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(8 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Škoda že Prahu mám trochu z ruky, určitě bych se zašel podívat. Vypadá to parádně a dokonale. A líbí se mi taky ten kontrast přírody na Tvých fotkách s nadupanými BMW :o)
Kája
Díky ...
Kája: Jak psal Petr, náklady na tisk, Kapu, laminaci a rám jsou 1000-1100 Kč.
Petr Vaculík
Dovolím si odpovědět za Ondru. Kdysi jsem v Thalia Picta byl se ptát a komplet fotka i s rámem v rozměru 60x40 by byla asi za 1000 Kč. Po
Kája
Moc pěkné. Kolik zhruba stojí výtisk jedné takové fotky (odhaduju A2), jestli se můžu zeptat? Tisknete si je sám nebo je někam posíláte? Díky
Petr Vaculík
Musím říct, že fotky na Wildlife Photographer od the Year byly, až na některé, opravdu parádní - nejvíc mě dostal ten lední medvěd od, doufám, že se nepletu, Miguela Lasy. Ale co mě poněkud zklamalo bylo jejich provedení...Tvoje fotky loni v Klubu cestovatelů byly, podle mě, technicky daeko lépe udělané.
Josef Černoch: Dík, jsem rád že se líbilo. Přes den je to tam nasvícené slušně, i když ideální to nebude nikde. Když si vzpomenu na poslední pražskou Wildlife Photographer of the Year, tam to byl na baterku :-) Nyní bych fotky s tímto vědomím dělal světlejší. A větší, snad už na podzim.
Shlédl jsem , sice až v podvečerních hodinách kdy je osvětlení dost slabé.
Fotografie jsou špičkové (řekl bych na úrovni, kterou jste i na svých stránkách nastolil). Provedení pro výstavu samozřejmě vyzní lepší než na monitoru. Přeji úspěch i na dalších ˇštacích".