Výstava Tropische Impressionen, v Německu

Soubor fotografií z mých cest po střední Americe se po čtyřech letech výstav v Česku přesunul do Německa. Mojí již třináctou autorskou výstavu můžete vidět při cestě z Drážďan do Berlína. Fotografie od 11. dubna najdete v Heinz Sielmann Naturparkzentrum ve Wanninchen

Díky kontaktům mého německého „promotéra“, kamaráda a skvělého fotografa netopýrů Milana Podaneho, najdete fotky v krásném objektu vzdělávacího centra. Moc rád jsem na vernisáži potkal příjemné lidi se zájmem o přírodu a určitě se budu vracet. A to nejen kvůli fotografování jeřábů popelavých, které můžete, především během podzimu, na okolních polích potkat.


Výstava neunikla pozornosti německého tisku, avšak rozhovory poskytovala především moje žena Marta s malým Oliverem na zádech. Jak je patrné v tomto, asi nejrozsáhlejším, článku místního tisku.

Autor: Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropische Impressionen
Místo konání: Heinz Sielmann Naturparkzentrum ve Wanninchen
Internetové stránky: Internetové stránky cetra
Vernisáž: 11. dubna v 11:00 hod., (s pohoštěním regionálními specialitami)
Doba trvání: 11. dubna - 30. června 2010
Otevírací doba: Po - Ne 10:00 - 17:00 hod.
Další informace: mapa
Souřadnice: 51°47'16.65"N, 13°46'21.75"E

Poznámka: Objekt Heinz Sielmann Naturparkzentrum není úplně snadno k nalezení, ale pokud máte navigaci s aktuálními podrobnými mapami, věřím, že při případné cestě nezabloudíte.

Související odkazy
Realizované výstavy v poslední době


V případě zájmu o výstavu mě neváhejte kontaktovat.


Ondřej Prosický| NaturePhoto.cz, 13.4.2010
 

 

Rybařík amazonský (Chloroceryle amazona) Rybařík amazonský (Chloroceryle amazona) Amazon Kingfisher, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo 1227 LVL + 1377M, Clona: 6.3, Doba expozice: 1/3200 s, ISO: 160, Kompenzace expozice: -2/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 29. února 2008 7:53:39, RNVS Cano Negro (Kostarika) 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
12. 04. 2010 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(5 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Štěpán Mikulka
Rovněž se přidávám k gratulantům. Určitě bude fajn, když se kvalitou snímků českých fotografů pokochají i Němci:-).
Díky klucí, snad bude podobných příležitostí v budoucnu více.
Petr Bambousek
Moc gratuluju, Ondro!
gratulujem k výstave a prajem naďalej veľa úspechov
Kamil
Wow, tak to blahopřeju :)