Výstava Tropickou přírodou, Brno

Dnes v poledne jsem v brněnském Klubu cestovatelů instaloval výstavu fotografií zvířat Tropickou přírodou. Prohlídku můžete spojit s návštěvou indické a arabské restaurace, nebo si jen dát v čajovně čaj. Výstava probíhá do konce září 2009.

Klub cestovatelů najdete na místě dřívější restaurace Faraon (některé směrovky a cedule jsme ještě nestihli demontovat) v ulici Veleslavínova 14 a oproti pražskému Klubu cestovatelů tam lze i snadno parkovat.
Na výstavě bude prezentováno 32 fotografií, které jsem pořídil při svých cestách za fotografováním zvířat v tropech střední Ameriky. Jedná o snímky z cest v letech 2005 - 2008. Fotografie velikosti 40x60cm byly zhotoveny v profesionální laboratoři Thalia Picta osvitem digitálních dat technologií Océ LightJet na chemicky zpracovaný fotografický papír. Snímky jsou ochráněny laminací a jsou nalepeny na desky Kappa (5mm), které byly zarámovány do matného černém rámu Nielsen.

Autor: Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropickou přírodou, aneb obrazy ze světa zvířat
Místo konání: Klub cestovatelů Brno, Veleslavínova 14, Brno
Internetové stránky: Klub cestovatelů Brno
Vernisáž: nebyla a nebude (úsporná opatření)
Doba trvání: 30.8.2009 - 31.9.2009
Otevírací doba: Po - Čt 11:00 - 23:00, Pá 11:00 - 24:00, So 12:00 - 24:00, Ne 12:00 - 22:00
Další informace: mapa


 

Související odkazy
Realizované a připravované výstavy

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 30.8.2009

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
30. 08. 2009 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(7 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

RollsRojs: Díky za zastavení, bohužel musím souhlasit. Také bych raději reprezentativnější prostory, stejně rád bych ten soubor obměnil a udělal větší formáty. Ale vždy raději peníze utratím za letenku nebo za benzín a jedu fotit. Snad v budoucnu...
Zdravím, tak jsem se byl včera podívat, ale upřímně mě to docela zklamalo...ty světelné podmínky tam byly dosti mizerné, na fotkách bylo buďto vidět velmi málo, nebo byly osvícené nejbližší lampou a leskly se, takže nebylo vidět prakticky nic. Celkově si myslím, že by si Vaše fotografie zasloužily důstojnější podmínky k vystavení ;o)
Tibor
Určitě se tam zajdu mrknout:-)
Ahoj Ondro. Včera jsem se byl podívat. Parádní fotky hlavně po technické stránce. Škoda, že to není někde, kam se dostane více lidí. Přece jen je to pro mnohé trochu mimo centra dění.
Jéé, to mám hnedka za rohem od bývalé školy! Bezva nápad, stavit se taky k nám do Bruna, půjdu se mkrnout! :o)
Petr Podzemný
Jé, to je škoda, že jsem to nevěděl dřív, bydlím hned vedle... Určitě se zajdu podívat!
Mirek
Paráda, konečně i Brno. Nevím jestli jste tady už někdy vystavoval ale pokud ano tak jsem to propasl. Určitě se půjdu kouknout. Díky. P.s: ocenil bych i workshop někde trochu blíž než v pražské zoo :-)