Výstava Tropickou přírodou v dobré společnosti

Výstava fotografií zvířat tropů Střední Ameriky dále cestuje po českých městech a na měsíc březen a duben se zastaví ve Vlastivědném muzeu v České Lípě. Úplně náhodou se tak moje fotografie přírody ocitnou ve společnosti fotografií Herberta Slavíka a Tona Stana.

Nebyl to žádný promyšlený tah, jak přiblížit divokou přírodu široké veřejnosti, ale spíše náhoda. Moji kolibříci tak jsou v bezprostřední blízkosti (cca 2 - 3 metry) od fotografií modelek fotografů profesionálů.

Návštěvník expozice má proto skvělou příležitost srovnat přirozenost krásy přírody s nevkusem aranžované fotografie. Trochu roztrpčen jsem však z velikosti mých fotografií, formát 40x60 cm se vedle velkoformátových fotografií Herberta Slavíka a Tona Stana jeví jako větší poštovní známka. Ale na druhou stranu chápu, že Plzeňský Prazdroj (výstava má být inspirovaná pivem a pivní kulturou) investuje především tam, kde se mu to vrátí. I tak bych marketingu z Plzně příště doporučil popřemýšlet nad naším fotografickým spolkem Fotopivo.cz, který je s pivem spjat nejen názvem.

Výstavu najdete na Svatých schodech ambitu Vlastivědného muzea v České Lípě, Na výstavě je prezentováno 30 fotografií, které jsem pořídil při svých cestách za fotografováním zvířat v tropech střední Ameriky. Až na výjimky se jedná o snímky z cesty v prosinci 2005. Fotografie velikosti 40x60cm byly zhotoveny v profesionální laboratoři Thalia Picta osvitem digitálních dat technologií Océ LightJet na chemicky zpracovaný fotografický papír. Snímky jsou ochráněny laminací a jsou nalepeny na desky Kappa (5mm), které byly zarámovány do matného černém rámu Nielsen.

 

Autor: Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropickou přírodou, aneb obrazy ze světa zvířat
Místo konání: Svaté schody, ambit, Vlastivědné muzeum, Klášter, nám. Osvobození 297, Česká Lípa
Internetové stránky: Vlastivědné muzeum v České Lípě
Vernisáž: nebyla (úsporná opatření)
Doba trvání: 7.3.2008 - 27.4.2008
Otevírací doba: ST - NE, 9.00 - 17.00
Další informace: mapa

 

Související odkaz:
Výstava Herbert Slavík a Tono Stano

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 8.3.2008

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
08. 03. 2008 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(4 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Petr Sváda: Děkuji, jsem moc rád, že Vás
výstava v České Lípě zaujala.
Petr Sváda
Zdravím Vás, včera jsem navštívil Českou Lípu a mým velikým koníčkem je
fotografování, tak jsem nemohl nenavštivit Vaši výstavu ve vlastivědném
muzeu. Chci Vám říci, že výstava mne velice nadchla a co se týče Vašich
vystavovaných fotografií, tak mohu řící, že máte můj veliký obdiv,
protože vystavujete až neskutečně nádherné momentky, které jsou téměř
technicky a kompozičně dokonalé a navíc ještě vytisknuté technologií
Light Jet. Přeji Vám spousty dalších skvělých fotografií!
HP: ... a
proto jsem to psal, každý si může po návštěvě udělat úsudek vlastní
:-)
"srovnat přirozenost krásy přírody s ..."
mozno trochu silne slova, rad by som to videl :)