Podzimní fotografické workshopy v Českém Švýcarsku

V průběhu října jsem v Českém Švýcarsku vedl tradiční akce zaměřené na fotografování krajiny. V obou termínech bylo počasí velmi proměnlivé a ne vždy se mi podařilo přesně odhadnout vývoj pro další hodiny. Někdy to na škodu nebylo, improvizací se člověk více naučí, jindy jsem si říkal, “no, možná jsme mohli být zrovna jinde”. Příroda je prostě divoká. A to v ní nemusí být ani žádné zvíře.

Foto: Ondřej Prosický
Trochu netradičně, především dokument jak bylo, prezentuji fotografie účastníků workshopu. Určitě ne žádný cílenější výběr, jen pár obrázků, co se mi sešly. Bohužel, vím minimálně o dvou fotografiích, co mě zaujaly hned na displejích fotoaparátů, ale ty se ke mě zatím nedosataly.
Přestože jsem tu a tam občas fotil i já, pro ilustraci, že opravdu je co, hodlám těch pár vlastních “workshopových rychlocvaků” publikovat v samostatném příspěvku, kde se k podzimu vrátím. V Českém Švýcarsku jsem kromě jedné výjimky strávil od září každý víkend, myslím, že se snad i něco povedlo.

Pokud máte zájem se se mnou vypravit s fotoaparátem do krajiny Českého Švýcarska můžete už prosinci na zimní akci, kterou pořádá Megapixel.cz nebo si u mě rezervovat místa na jaro a podzim 2015.

Související odkazy

Fotografický workshop Krajina Českého Švýcarska
České Švýcarsko, workshop s Měsícem a mlhou
, říjen 2013 (reportáž z workshopu)
Barevné peklo nad Jetřichovickými vyhlídkami
, listopad 2012 (reportáž z workshopu)
Fotografický workshop, dva v jednom, říjen 2012 (reportáž z workshopu)
Opravdový zimní krajinářský workshop, leden 2012 (reportáž z workshopu)
Workshop Krajina Českého Švýcarska, po oschnutí, říjen 2011 (reportáž z workshopu)
Krátký report z posledního realizovaného krajinářského workshopu v Českém Švýcarsku, říjen 2010 (reportáž z workshopu)
Fotografický workshop pohledem jednoho z účastníků
Zimní workshop: Krajina Českého Švýcarska
Nabídka dalších fotografických workshopů
Fotografie z Českého Švýcarska v Portfolio
Fotografie z Českého Švýcarska ve Fotobanka
České Švýcarsko, na konci podzimu
České Švýcarsko, nezvykle slunečný podzim
České Švýcarsko, mlhavá rána
Saské Švýcarsko, bivak na vyhlídce
NP České Švýcarsko, ledové králoství
NP České Švýcarsko, příprava na podzim

 

Foto: Petr Hynouš  Foto: Jan Drahokoupil Foto: Václav Matoušek Foto: Petr Hynouš Foto: Václav Matoušek Foto: Václav Matoušek Foto: Pavel Uxa Foto: Petr Hynouš Foto: Mirek Šípek Foto: Jan Drahokupil Foto: Mirek Šípek Foto: Pavel Uxa

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
06. 11. 2014 , kategorie: akce, workshopy
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(1 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Michal L.
Pěkné podmínky, příště snad konečně vyrazím.