Kostarický deník 2006 - rezervace Monteverde

Kdyby mi někdo řekl, že má kvůli focení zánět v zápěstí, tak mu nebudu věřit. Ale po dnešním focení kolibříků jsem na tom stejně. Od celodenního držení prstu na spoušti je moje pravá ruka nepoužitelná.

Jen mojí nešikovností moc zázračných fotek nevzniklo. To Tomášův Canon EOS 1D Mk II fotil v podstatě sám a několik pěkných kolibříků purpurových se mu na kartě objevilo. Co se tyče focení kolibříků, patří Tomáš mým nejlepším žákům.
Počasí je pro rezervaci Monteverde stále netradiční, stále intenzivně svítí slunce. Nebylo to snadné, ale místo cesty do „do mlžného horského lesa“, jsem zvolil focení kolibříků. Ne vždy budou podmínky pro focení při slunečném počasí. Horský prales pod modrou oblohou není to pravé, měl by být mlžný a čerstvě pokropený deštěm, jinak bude fotka lhát a příliš poutavá nebude. I když, jsem zvědav, s čím překvapí Petr, který strávil v rezervaci celý den.
Zítra odjíždíme do mokřadů Cano Negro fotografovat, volavky, ibisy, anhingy, ledňáčky a další ptáky. Snad budou podmínky pro focení dokonalé.

Bazilišek páskovany (Basiliscus vittatus) Bazilišek páskovany (Basiliscus vittatus) Bazilišek páskovany (Basiliscus vittatus), Brown Basilisk, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 20D, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 640.00 mm, stativ Gitzo 1227, Clona: 6.3, Doba expozice: 1/250 s, ISO: 200, Režim měření expozice: Průměr, Kompenzace expozice: -2/3, Blesk: Ano (externí Sigma EF-500 DG Super, -1 EV, Better Beamer), Vytvořeno: 12. prosince 2006 9:57:31, břeh řeky Rio Baru, Dominical (Kostarika)

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
29. 08. 2007 , kategorie: cesty, deníky
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(0 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář