Belizský deník 2011 – mlhavé ráno

U našeho krmítka s ovocem na padlém stromu bylo ráno nezvykle mrtvo. Po včerejším opulentním obžerství zůstali ptáci s plnými bříšky v lese a v naší zahrádce byl poměrně klid. Naše ambiciózně naaranžované větvičky a květy helikónií zůstávaly více méně pusté. Jen občas se řevem zastavila sojka hnědá a zelená, momot, pár drobnějších pěvců a netypicky opět chřástal guyanský. Nic nového, jen nárazově a v malém množství. Šel jsem na krátký výlet.

Drozdec černohlavý (Dumetella carolinensis) Drozdec černohlavý (Dumetella carolinensis) Gray Catbird, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 650 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.0, Doba expozice: 1/3200 s, ISO: 800, Kompenzace expozice: -1/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 4. ledna 2011 15:18:03, San Ignacio (Belize)

Probouzení na mlhavé cestě
Belizská rána jsou obvykle zahalená do mlhy. První mé kroky osvěžili drobné kapičky mrholení, které byly slabými slunečními paprsky krásně prosvícené. Vidět bylo na 50 metrů, dále se už stromy utápěli v mlze. Ptáků však bylo podél cesty i tak dost. Zejména u těch rozkvetlých, nebo u padlých suchých stromů, kde se stravovali drobní pěvci, jako například lesňáčci. Z kmenu na kmen přelétali datlové, volavka rusohlavá se právě probudila na hřbetu krávy, která měla ještě půlnoc. Den se probouzel a kouzlenou atmosféru svým řevem z velké dálky rušili jen papoušci. Mlha vydržela až do osmé hodiny, kdy jsem se musel vrátit na snídani, protože další jídlo máme objednané až na večer po setmění.

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, San Ignacio, Belize, 4.1.2011

 

Kolibřík chiapaský (Amazilia kandida) Kolibřík chiapaský (Amazilia kandida) White-bellied Emerald, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 650 mm, stativ Gitzo, Clona: 6.3, Doba expozice: 1/1000 s, ISO: 200, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ne, Vytvořeno: 4. ledna 2011 16:13:19, San Ignacio (Belize) Volavka bělostná (Egretta thula) Volavka bělostná (Egretta thula) Snowy Egret, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 650 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.0, Doba expozice: 1/2500 s, ISO: 800, Kompenzace expozice: -1/3, Blesk: Ano, Vytvořeno: 4. ledna 2011 15:19:52, San Ignacio (Belize)

 

 

 

 

 

 

 




Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
10. 01. 2011 , kategorie: cesty, deníky
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(10 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

V. rusohlavá, bez debat, práce kvapná, málo platná. Opravím, díky.
Sdilim nazor Radka a Michala ;-) Uzij si tropu.
People deserve wealthy life time and <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> or bank loan would make it better. Just because freedom is based on money.
Vláďa
Fotky výborný, úplně jiný než obvykle, mlha super - líbí moc.
pavel
Ondro, ty fotky to mel byt nejaky test nebo vtip? vypadaj jako z kompaktu:) a pro me jsou strasny. Vy tam snad jenom chlastate ne? Neco lepsiho by nebylo?
radek
Je to volavka rusohlava.
Jiří Plekanec
Tyjo! :) Ta vychcaná volavka nemá chybu. Udělat si z krávy taxika ! Pěkná akce. Zdraví Jirka
Michal Krause
Jak tak na to koukám, není na té krávě spíš volavka rusohlavá?
Ten kolibřík se mi taky líbí, ta mlha tomu dává něco navíc a věřím, že nebylo lehké ho "trefit", což určitě není ani za ideálního světla. Ať se dále daří.
pali hradisky
kolibrík v hmle je suprový ...