Tropičtí motýli zavítali opět do Prahy

Stejně jako v předchozích třech letech, jsem si v neděli ráno vyšel na motýly do skleníku Fatamorgana v Praze – Troji. Už to beru jako samozřejmost, nepřemýšlím jestli ano nebo ne, jednoduše si na to vždy najdu čas.

Důvodů k cestě přes celou Prahu jsem měl několik. Ačkoli makrofotografie není mojí doménou, motýly mám moc rád, jsou to takový ptáci hmyzí říše. Na jaře a v časném létě často fotím pouze motýly a květy rostlin, proto expozici ve skleníku beru jako prima přípravu. Navíc, zkušeností není nikdo dost, tak zkouším nové postupy, stále je pořád se co učit. Stejně tak jsi tam jdu vychutnat tu vlhkost, tropy mám rád, ve skleníku vždy nacházím celkem věrohodnou náhražku.
Jedinou vadou celkem povedené motýlí výstavy je vysoká koncentrace lidí, po skleníku se nedá chodit a ve skutečnosti stále stojíte frontu. Hustota lidí byla tak vysoká, že než jsem se dostal do tropické části musel při předbíhání říci „S dovolením“ asi dvacetkrát. Nesnáším lidi, proto jsem se musel nad jejich přítomnost povznést. Ale stálo to za to, myslím že tak 6-8 fotek půjde na web (to jako že celkem povedly). Přestože jsem se při příchodu v 9:15 hod. do skleníku hned dostal, při mém odchodu v 11:10 už byla venku fronta dlouhá více jak 100m a to nepřeháním!
Výstava exotických motýlu ve skleníku trvá do neděle 29. dubna. 2007, podrobnosti jsou tady. Protože se akce jistě bude v budoucnu opakovat, napíši článek, pár typů pro focení motýlů ve skleníku.

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
29. 08. 2007 , kategorie: příroda, hmyz
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(4 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

ty vole fakt uzitecny no :DDDDDDDDD
No teda !!!!! Kdyby alspon zaráčily ti TROPICTI MOTEJLI sem na Moravu!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD Hlavně že sem se něco dověděla o MOTEJLECH do školy kdyby uča vyzkousela z tohodle!!!!! :DDDDDDDDDDDD
dobrí den
chtěl jsem se zeptat kdy budou uvás motýli a kytky otevírat fata morgana vesklenýku ?.děkuji michal
gfd
;-)