Drobné nevýznamné novinky na NaturePhoto.cz

Po delší době jsem se rozhodl pro několik nutných novinek na stránkách NaturePhoto.cz, které by měly jednak zpřehlednit články a též dát návštěvníkům možnost zviditelnit text, který je zaujme, na nyní tolik populárních sociálních sítích.

Kolibřík mečozobec (Ensifera ensifera) Kolibřík mečozobec (Ensifera ensifera) Sword-billed Hummingbird, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 7D, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 800 mm, stativ Gitzo, Clona: 4.0, Doba expozice: 1/125 s, ISO: 2500, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ano, Vytvořeno: 21. listopadu 2009 6:46:04, Papallacta, Cordillera Oriental (Ekvádor) Seznam publikovaných článků na NaturePhoto.cz
Už to bylo neúnosné i pro mě. Věděl jsem, že jsem o tématu už něco psal, ale nebyl jsem schopný najít kde. Aktuálně vytvořený seznam zveřejněných článků usnadní hledání nejen mě, ale především návštěvníkům stránek. V souhrnu snadno naleznou článek, který je zaujal v minulosti, případně objeví témata, která jsou pro něj nejvíce zajímavá a psalo se o nich v minulosti. Jen musím ještě vymyslet vhodné místo, ze kterého se bude na souhrn článků odkazovat.
Výhledově uvažuji o podobném seznamu pro články a fotky publikované v tištěných médiích. Protože je jich od roku 2000 jistě přes stovku, a obtížně budu dohledávat autorské výtisky, příliš optimistický, že se to povede, nejsem.

Populární Facebook a ti druzí

Ač nejsem příliš zdatným a věrným příznivcem sociální sítí typu Facebook a jemu podobných, nezříkám se možnosti spřátelštění svých stránek pro návštěvníky, kteří komunitní weby používají pravidelně. Pod každým příspěvkem nyní najdete ikonky, díky kterým můžete věci, které vás zaujmou, zviditelnit.

Aktuálně 4000 fotek ve Fotobance
Úplně náhodou jsem si před nedávnem všiml, že v nejbližších dnech budou ve Fotobance čtyři tisíce fotografií. Děsivé číslo. A ještě smutnější je fakt, že fotky tři čtyři roky staré jsou hluboko zapadlé. Aktuálně vymýšlím způsob, jak je nenásilně dostat nahoru, aby byly více na očích. Snad jen kromě těch úplně nejstarších, ze kterých mám ostudu, ale nechce se mi je mazat. Ať každý vidí, žádný učený z nebe nespadl.

Na disku mám dalších pět stovek zpracovaných a zmenšených fotek na stránky, které se tu snad do jara objeví. Jsou to fotky z „recyklace archivu“, snímky z cest, ke kterým se po letech vracím, zda něco neuzrálo (doplňují i tento příspěvek).
Kompletní publikování nejčerstvější fotek z Kostariky, Belize a Guatemaly vidím bledě, aktuálně ladím detaily fotografických cest pro letošní rok, snad na začátku léta...
Doufám, že i přes kritický nedostatek času tu bude pořád něco nového a budete se sem vracet i v budoucnu.


Související odkazy
Seznam publikovaných článků na NaturePhoto.cz


Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 28.1.2011

 

Tukan obrovský (Ramphastos toco) Tukan obrovský (Ramphastos toco) Toco Toucan, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark II N, Objektiv: Canon EF 400mm f/5.6 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 520 mm, stativ Gitzo, Clona: 5.6, Doba expozice: 1/250 s, ISO: 640, Kompenzace expozice: 0, Blesk: Ano, Vytvořeno: 19. ledna 2007 12:26:45, ZOO Tampa, Florida (USA)  Racek jižní (Larus dominicanus) Racek jižní (Larus dominicanus) Kelp Gull, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS-1D Mark III, Objektiv: Canon EF 17-40mm f/4 L USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 22 mm, stativ Gitzo, Clona: 11, Doba expozice: 1/320 s, ISO: 100, Kompenzace expozice: -1, Blesk: Ne, Vytvořeno: 26. ledna 2009 10:49:50, Carcass Island (Falklandské ostrovy) Ústřičník tmavý (Haematopus ater) Ústřičník tmavý (Haematopus ater) Blakish Oystercatcher, Autor: Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, Model: Canon EOS 5D Mark II, Objektiv: Canon EF 500mm f/4 L IS USM, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 500 mm, stativ Gitzo, Clona: 4.0, Doba expozice: 1/2000 s, ISO: 1250, Kompenzace expozice: -1 1/3, Blesk: Ne, Vytvořeno: 27. ledna 2009 5:30:20, Carcass Island (Falklandské ostrovy)

 

 

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
28. 01. 2011 , kategorie: akce, novinky
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(2 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

zdenek
Taky si myslim ze je to super ze tam ty stare fotecky mas. Na ostudu rozhodne nejsou a zacinajicim fotografum kteri nedosahuji fotek tvoji nynejsi kvality pomuze ze uvidi ze zadny uceny z nebe nespadl. Kazdopadne super hodne stesti a dobre svetlo.
Mirek
Staré fotky nejsou rozhodně na ostudu. Naopak vidět pokrok a zlepšování na moc jiných stránkách nejde. :-) Takže dík za všechny fotky na kouknutí které tady jsou.