Novinka: Členství v Lightharmony.com

Fotografování je, stejně jako každé umění, kreativní činnost. Když mačkám spoušť fotoaparátu obvykle přesně vím, co chci na snímku zachytit a jak by měl působit. Ne vždy se to dokonale povede a proto potřebuji znát názor kolegů, kterých si, i díky jejich fotografické tvorbě, vážím. Proto mě v nedávné době moc potěšila nabídka, abych se stal členem fotografického spolku Lightharmony.com.

Lovci světelné harmonie
Jedním z nejdůležitějších prvků fotografie jsou světelné podmínky. A právě snaha zachytit světelně nejkouzelnější okamžik v přírodě byl společným cílem a impulzem pro fotografy zakládající stránky Lightharmony.com.
Spolek Lightharmony.com sdružuje slovenské a české fotografy, kteří aktuálně pobývají (a samozřejmě intenzivně fotografují) po celém světě. Ve své blízkosti obvykle nemají nikoho, s kým by mohli o fotografiích diskutovat a právě Lightharmony.com jim to umožňuje.

Horlivé diskuze nad fotografiemi
Stránky mají bohatou a sofistikovaně napsanou interní část, kde se každý den objeví až deset fotografií, nad kterými se horlivě diskutuje. Ne, že by se hledaly chyby, ale třeba jen mírně odlišné zpracování fotografii výrazně posune výsledek dopředu. Pouze nejlepší snímky, ty které kladně hodnotí většina členů, se dostanou do části veřejné. Přestože jsem v interní části již dvě fotografie prezentoval, v externí asi zatím dlouho nic nebude. Ale jak jsem naznačil. Není pro mě tolik nutné prezentovat fotky na dalším místě, jako spíše o nich více diskutovat.
Níže přikládám fotografie zakládajících členů Lightharmony.com, které mě zaujaly s odkazem na jejich galerii snímků tamtéž. Pro inspiraci. Věřím, že to pro vás, stejně jako pro mě, bude příjemné pokoukání.

Související fotografie:

Portfolio Toskánsko
Fotografie krajiny ve Fotobanka


Kliknutím na jméno autora přejdete jeho veřejnou galerii na Lightharmony.com

Marek Potoma

 

Ota Hevler

 


Daniel Dvorský

 

Boris Michalíček

 


Michal Vitásek

 


Mišo Kántry Tekel´

 


Róbert Štefanka

 


Štefan Kordoš

 


Tomáš Záhumecký

 


Majo Srník

 

Štefan Mešťan

 

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 31.8.2010

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
31. 08. 2010 , kategorie: akce, novinky
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(6 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Tomas
Bohuzel z LH ti nejlepsi uz davno odesli a je to skoda ze tam ted berou "kazdeho". Vasek si to asi zaslouzi ale treba jini, no nevim nevim, ale je to vec LH. Nakonec tam panovala pekna nevrazivost a celkem to nedopadlo dobre. Preji hodne inspirace Ondro, Tomas.
Ondřej: Přesně tak, já mám středoformát (35 let starou Mamiyu) od zimy, a zatím jsem s ní udělal jen dvě fotky, se kterými jsem spokojenej (a to nemám až tak vysoké nároky). O to víc teď obdivuju fotografy typu Marka, je neuvěřitelné, jak si s filmem rozumí :-)
Daniel Černý
na těchto stránkácj jsou teda opravdu fotky jako hrom
Marek je ďábel! Byl jsem s ním loni fotit asi dvakrát nebo třikrát a vždy s Velvií vykouzli něco, co moje 5D Mk II nemělo šanci pobrat ani náhodou, před rokem jsem od podzimu do jara fotil na středoformát, ale už jsem definitivně vzdal, cesta od dobře exponovaného diáku k fotce je dlouhá a trnitá. Měl jsem film rád :-(
Paráda, připojuji se ke gratulaci. Lightharmony mám spolu s Timecatcher na prvních dvou místech v záložkách, pořád se tam vracím. Je neskutečně, co dokáže Marek Potoma se středoformátovou Mamiyou vykouzlit za fotky.
Výborné Ondřeji, gratuluji. Tento projekt se mi velice líbí. Rád bych se v budoucnu podobné myšlenky účastnil. Zatím se zmůžu jen na zírání :-)