Pavlova kostarická výstava v Prachaticích

Už se skoro zdálo, že to prošvihnu. Nejen že jsem se nedostavil na vernisáž, ale moc nechybělo a výstavu fotek kamaráda Pavla Bačeho, které pořídil na mém workshopu v Kostarice, bych propásl úplně. Naštěstí jsme se do úžasných prostor radnice v Prachatických dostali v neděli večer při cestě ze Šumavy.

Překvapila mě rychlost, s jakou Pavel prosincové fotky z Kostariky nejen probral, ale i velice pěkně zpracoval. Už po třech měsících po návratu byly v rámech! Ač jsem snímky viděl už před zárámováním, musím říci, že nejvíce jim to sluší právě v přirozeným světlem prosvětlené místnosti objektu radnice. Fotografie jsou na polomatném papíře a vypadají neuvěřitelně přirozeně, a to i kolibříci, u kterých by každý očekával oslepující lesk. Právě kolibříci jsou dominatním tématem výstavního souboru, což mi samozřejmě udělalo radost. Příjemná je i volba formátů fotografií, je jich několik a velmi krásně se doplňují.

Bohužel výstava trvá pouze do středy tohoto týdne. Ale jak nám včera autor potvrdil, výstava bude cestovat dále, jistě si ji najdete někde jinde.

Pro ty, kteří výstavu prošvihli, přikládám alespoň několik dokumentačních snímečků.

Výstava fotografií: Pavel Bače - Kostarika
Místo konání: Zimní zahrada Městského úřadu v Prachaticích
Termín: 2. - 30. března 2011

 

Související odkazy
Předvánoční Kostarika, seznam zvířecích druhů
Workshop Fotografování zvířat v Kostarice
Kostarický deník 2010 - Dominical
Kostarický deník 2010 - Rio Savegre
Kostarický deník 2010 - Turrialba
Kostarický deník 2010 - La Paz

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 27.3.2011

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
28. 03. 2011 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(4 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Lucie Kout
vypadá to opravdu pěkně, k výstavě také gratuluji, stojí to za to vidět :)
Ahoj Ondro,
díky za zprostředkování mininávštěvy Pavlovy výstavy- vypadá to skvostně. Pavlovi velká gratulace. Doufám, že výstava doputuje někam, kam se stihnu podívat..
Jarda Zákravský
Mrzí mě, že se do Prachatic teď nedostanu, výstava vypadá parádně. Snad to Pavel brzy zopakuje, to už si ujít nenechám ať to bude kdekoliv :-)
Marta
Skvostná výstava. Musím ještě jednou Pavlovi vyseknout poklonu. Výstavní prostory se skvěle s fotkami doplňují.