Výstava Tropickou přírodou, Odolena Voda

Po dvou měsících v Německu se můj soubor fotografií z tropů Střední Ameriky stěhuje zpět do Česka. Do konce srpna si můžete výstavu Tropickou přírodou aneb obrazy ze světa zvířat prohlédnout v Minigalerii v Odolene Vodě. A protože je zahájení výstavy spojeno s vernisáží, rád bych ty, co to nemají daleko, pozval. Určitě si najdu chvilku, s každým, kdo bude mít zájem, popovídat.

Na výstavě je prezentováno 32 fotografií, které jsem pořídil při svých cestách za fotografováním zvířat v tropech Střední Ameriky. Jedná o snímky z cest v letech 2005 - 2008. Fotografie velikosti 40x60cm byly zhotoveny v profesionální laboratoři Thalia Picta osvitem digitálních dat technologií Océ LightJet na chemicky zpracovaný fotografický papír. Snímky jsou ochráněny laminací a jsou nalepeny na desky Kappa (5mm), které byly zarámovány do matného černém rámu Nielsen.

Autor:
Ondřej Prosický
Název výstavy: Tropickou přírodou, aneb obrazy ze světa zvířat
Místo konání: Československé armády 247, Odolena Voda
Internetové stránky: Minigalerie Odolena Voda
Vernisáž: 1. července v 18:00
Doba trvání: 1. července - 29. srpna 2010
Otevírací doba: Čt 15:00 - 17:00 (případně po domluvě na telefonu 603 268 206)
Další informace: mapa

Vzhledem k tomu, že raději trávím volný čas fotografováním než hledáním volných výstavních prostor, budu rád, když se mi v případě zájmu o výstavu ozvete.

Jelikož mi na prezentování opravdu velkých fotografií nezbývají finanční prostředky, budu rád za každého sponzora, jehož příspěvek mi umožní vystavovat fotografie velikosti alespoň 1 metr. Třeba pro uvažovanou výstavu o životě kolibříků na podzim roku 2010.

Související odkazy
Realizované výstavy, nabídka výstav
Fotografická dokumentace poslední výstavy v Česku (Auto Base, Praha)

 

Ondřej Prosický | NaturePhoto.cz, 27.6.2010

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
27. 06. 2010 , kategorie: akce, výstavy
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(2 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Jirka: Díky, občas je to fakt ostuda, omluva, opravím.
Jen bych si dovolil rýpnout. Ta Voda je Odolena (krátce).