Canon EF 70-300mm f/4,0-5,6 IS II USM

Když jsem si pro objektiv na testování jel, měl jsem předsudek, že jeden z nejlevnějších teleobjektivů firmy Canon nemůže moje potřeby při fotografování zvířat uspokojit. Přece jen jsem zvyklý na monofokální teleobjektivy nebo nové zoom objektivy v provedení “L”. Šeredně jsem se mýlil.

Fotograf
Ondřej Prosický
Ondřej Prosický

se ve své tvorbě zaměřuje na fotografování divoké přírody. Na snímcích chce nápaditě zaznamenat chování zvířat v jejich přirozeném prostředí. Fotografické workshopy a expedice zaměřené na přírodu organizuje od roku 2006, snímky publikuje v médiích a má za sebou více než čtyři desítky autorských výstav.

K jeho největším úspěchům patří účast ve finále prestižní fotografické soutěže Wildlife Photographer of the Year. Členem Asociace profesionální fotografů České republiky je od roku 2009. V květnu 2011 udělila Evropská federace profesionálních fotografů Ondřejovi Prosickému titul QEP (Qualified European Photographer) v kategorii Wildlife Photography a v témže roce získal v Bruselu ocenění FEP Landscape Golden Camera. Nejnovějšími oceněními jsou nominace a hlavní ceny soutěží Czech Press Photo, Czech Nature Photo a z Festival de l'Oiseau et de la Nature ve Francii.

Vloženo
28. 02. 2017 , kategorie: fototechnika, objektivy
Sdílejte s přáteli

Komentáře ke článku

(1 příspěvků)
Přidat komentář

Přidat komentář

Dobrý deň,

v prvom rade by som Vás chcel pochváliť za veľmi inšpiratívnu tvorbu, sledujem ju odkedy sa foteniu venujem (len amatérsky samozrejme), čo je cca 6-7 rokov. Pamätám sa ako ste kedysi dávnejšie odporúčali pre začiatočníkov na fotenie divokej prírody pevnú 200-vku od Canonu spolu s TC 1.4x a 2.0x. Zaujímal by ma Váš názor po rokoch, keď sa ponuka objektívov rozšírila. Aká by bola Vaša voľba dnes, ak by ste chceli poradiť začiatočníkovi teleobjektív na fotenie wildlife (poprípade aj na krajinu)? Canon 200 2.8 je dnes už druhý model, ďalej sú v ponuke aj nové zoom objektívy ako napr. tu recenzovaný Canon EF 70-300mm f/4,0-5,6 IS II USM, potom je tu aj L verzia 70-300 a pod.. Bola by pre Vás možnosť pevnej 200 2.8 II s telekonvertormi ešte stále atraktívna (mám samozrejme namysli aj bokeh, ostrosť a celkový dojem z výstupu)?

Ďakujem mockrát za odpoveď a ostávam s pozdravom

Robert